Ticker

6/recent/ticker-posts

Víťa Sedlák sa ako prvý Čech predstavil na MODUS Super Series

V pondelok začal deviaty týždeň MODUS Super Series, v ktorom sa po prvýkrát predstavil aj český zástupca - Víťa Sedlák. Toho čaká tento týždeň niekoľko zápasov, od pondelka do stredy si v prvej skupine zmeria sily napríklad s víťazom PDC World Cup of Darts Johnom Hendersonom.

Ak by niekto nepoznal MODUS Super Series, v skratke na úvod zhrnieme pravidlá. Od pondelka do stredy odohrá 6 šípkarov skupinu A, celkovo teda na každého čaká 15 zápasov v troch dňoch (trikrát každý s každým). Víťaz tejto skupiny postúpi priamo do finálového dňa, ktorým je sobota. Šípkarov na druhom a treťom mieste čaká skupina B, kde ich doplnia tri nové mena. Tu sú na pláne ďalšie dva dni, teda osem zápasov. Začína sa však od nuly a najlepšia trojica postúpi do sobotňajšieho finále. Najhorších troch zo skupiny A naopak čaká skupina C, kde ich taktiež doplnia tri nové mená (každý s každým dvakrát), no z tejto skupiny postúpia už iba dvaja najlepší. V sobotu sú vo finále najskôr na programe dve skupiny po troch, pričom prví dvaja postúpia už do klasického pavúka. Celkový víťaz turnaja získa 5 tisíc libier (asi 130 tisíc Kč) a okrem toho sa kvalifikuje do takzvaného Champions týždňa, kde sa stretne posledných 12 týždňových víťazov o prémiu v hodnote 20 tisíc libier (približne 530 tisíc Kč).

V prvom zápase čakal na Sedláka Nemec Lukas Wenig. Víťa nevstúpil do zápasu moc dobre a prehrával už 0:2, no napokon aj s dávkou šťastia dokázal zápas otočiť a zvíťazil najtesnejším rozdielom. Výrazne tomu ale prispelo Wenigovo trápenie na konci záverečného legu, kde mal výrazný náskok.

(81,10) Vítězslav Sedlák 4:3  Lukas Wenig (86,46)

Chris Gilliland 4:2 Dan Read
John Henderson 4:3 Neil Duff

V druhom zápase sa stretol český reprezentant s Chrisom Gillilandom a opäť z to toho bol veľmi dramatický zápas. Sedlák ale aj tentokrát dokázal zvíťaziť najtesnejším rozdielom, keď oproti prvému kolu zlepšil hlavne hody a pripísal si tak ďalšiu dôležitú výhru.

(89,97) Vítězslav Sedlák 4:3 Chris Gilliland (89,86)

Lukas Wenig 4:2 Neil Duff
John Henderson 4:2 Dan Read

V treťom zápase ho čakal jeden z najťažších súperov, minuloročný majster sveta organizácie WDF - Neil Duff. Reprezentant Severného Írska fantasticky zatváral, keď na double minul jedinú šípku. Naopak Sedlák sa k zatváraniu ani nedostal a proti úradujúcemu majstrovi sveta neuhral ani leg.

(81,18) Vítězslav Sedlák 0:4 Neil Duff (87,13)

Chris Gilliland 4:3 John Henderson
Lukas Wenig 4:3 Dan Read

Vo štvrtom zápase na neho čakal Dan Read, ktorý mal do tej doby na konte tri prehry. Jeho hra sa ale postupne dvíhala a to potvrdil aj proti Víťovi. Sedlák uhral jediný leg, keď sa potrápil na doubloch a trafil len jednu z piatich šípiek. Read mal naopak veľmi slušnú úspešnosť 44% a s priemerom 91,59 konečne zabodoval.

(87,31) Vítězslav Sedlák 1:4 Dan Read (91,59)

John Henderson 4:1 Lukas Wenig
Chris Gilliland 4:1 Neil Duff

Tak a na záver dňa ho čakalo to papierovo najťažšie. Zápasom s Johnom Hendersonom uzavreli prvý hrací deň. Škóta určite poznajú aj tí menej zainteresovaní fanúšikovia, veď na dva zápasy nastúpil aj v elitnej Premier League a spolu s Petrom Wrightom zvíťazil na World Cup of Darts. Bohužiaľ posledný zápas dňa Víťovi vôbec nevyšiel, opäť sa ani nedostal na zatváranie a s najhorším priemerom dňa napokon poklesol na predposlednú priečku tabuľky.

(72,96) Vítězslav Sedlák 0:4 John Henderson (87,13)

Dan Read 4:1 Neil Duff
Lukas Wenig 4:1 Chris Gilliland

Nepríjemné je aj veľmi negatívne skóre, no pred sebou má v skupine A ešte ďalšie dva dni, počas ktorých sa toho môže veľa zmeniť. Český reprezentant určite nesklamal a získal dôležité štyri body za dve výhry. Ďalších päť zápasov ho čaká zajtra od 9:30 a my mu samozrejme budeme vo veľmi vyrovnanej skupine držať palce. 

Tabuľka po prvom hracom dni






Post a Comment

0 Comments