Ticker

6/recent/ticker-posts

Michael van Gerwen zavrel na 9 šípiek aj 170 a zvíťazil na Players Championship Finals

V nedeľu sa odohral posledný turnaj pred samotnými majstrovstvami sveta. Posledný deň Players Championship Finals priniesol fantastické šípky, dočkali sme sa 9 šípkového zavretia aj najvyššieho zavretia v podobe 170.

Poďme ale pekne postupne. Vo štvrťfinále sa fantastickým výkonom blysol Rob Cross, ktorý porazil Dirka van Duijvenbodeho 10:3 s priemerom 104,17. Rovnakým pomerom porazil aj Jonny Clayton Callana Rydza a taktiež aj Humphries Cullena. Práve Luke zahral druhý najvyšší priemer štvrťfinálových zápasov - 102,85. V holandskom derby sa z výhry 10:7 tešil Michael van Gerwen, ktorý si poradil s Noppertom.

V semifinále potvrdil slušnú výkonnosť Voltage, Rob Cross. Ten porazil Welšana Jonnyho Claytona 11:7 s priemerom 97,83. V druhom semifinále sa moc nenatrápil van Gerwen, ktorý s Humphriesom stratil iba 5 legov. Cool Hand Luke sa trochu trápil na zatváraní, čo pri fantastickom van Gerwenovi s priemerom 101,59 na viac nestačilo.

Finálový zápas potom ponúkol fantastické šípky. Michael van Gerwen zavrel hneď v treťom legu zápasu deviatou šípkou, keď hodil postupne 177, 180 a zavrel 144. Aby toho nebolo málo, za stavu 6:7 Cross minul niekoľko šípiek na double, no pripravil si D8, zatiaľ čo van Gerwenovi zostávalo 170. Holanďan ale svoj najobľúbenejší checkout zavrel a definitívne zlomil zápas na svoju stranu. Zvíťazil v štyroch legoch v rade a Crossa zdolal 11:6 s priemerom 99,92. Pre van Gerwena to bol už siedmy titul na Players Championship Finals.

Post a Comment

0 Comments