Ticker

6/recent/ticker-posts

Adam Gawlas sa kvalifikoval na Grand Slam of Darts!


Posledný hrací deň tohto víkendu v Barnsley patril kvalifikácii na ďalšie major podujatie - Grand Slam of Darts. Prihlásilo sa 98 šípkarov, ktorí si zahrali o osem miest.

Adam Gawlas sa kvalifikoval na Grand Slam of Darts!

Medzi nimi samozrejme nechýbal Adam Gawlas, ktorému by prípadná kvalifikácia na Grand Slam prakticky zaistila udržanie karty. Zároveň vedel, že potrebuje zvíťaziť štyrikrát v rade.

V prvom kole na neho čakal Juhoafričan Devon Petersen. Kedysi veľmi nebezpečný šípkar dnes zažíva obrovský úpadok, keď sa mu ani nepodarilo zvíťaziť v africkej kvalifikácii na majstrovstvá sveta. Na oboch sa zrejme podpísala mierna nervozita, no Adam napokon svoju prvú prekážku zvládol. Petersenovi síce dovolil zápas zdramatizovať, keď zo 4:2 zrovnal na 4:4, no posledný leg patril českému reprezentantovi. 

L128

Adam Gawlas (83,33) 5:4 Devon Petersen (85,46)

V druhom kole proti Adamovi nastúpil Brett Claydon, ktorý bol rozhodne ešte prijateľnejším súperom ako Petersen. Claydon síce vstúpil do zápasu lepšie a viedol 1:3, no Adam následne vyhral štyri legy v rade a postúpil ďalej. Od druhej účasti na Grand Slam of Darts ho delili dva zápasy.

L64

Adam Gawlas (88,56) 5:3 Brett Claydon (86,50)

Do tretice bol jeho súperom Andy Boulton, ktorý v druhom kole porazil Poliaka Ratajskeho, no nijak výrazne lepšie nehral. Adam hral na začiatku fantasticky, zavrel 16., 12. a 14. šípkou a viedol 3:1. Boulton posom síce dokázal zrovnať, no o zápase pravdepodobne rozhodol nekonečný siedmy leg, v ktorom sa obaja vytrápili. Adam napokon zavrel 30. šípkou a hoci Boulton opäť zrovnal, posledný leg patril aj s veľkým šťastím Adamovi. Boulton totiž minul niekoľko šípiek na výhru.

L32

Adam Gawlas (85,05) 5:4 Andy Boulton (82,78)

Gawlas tak bol jedinú výhru od postupu na ďalší major sezóny. Zápas to bol opäť veľmi nervózny a čo do priemerov najslabší zo všetkých rozhodujúcich zápasov. To nás ale vôbec nemusí trápiť, pretože Gawlas dokázal Wilsona poraziť 5:3 a po druhýkrát si zahrá na Grand Slam of Darts!

L16

Adam Gawlas (81,44) 5:3 James Wilson (81,73)


Gawlas sa zároveň vďaka tomuto úspechu výrazne priblížil k udržaniu profesionálnej karty. V súčasnej chvíli mu patrí po zarátaní všetkých prize money z MS i Grand Slamu patrí 61. miesto a na 65. Kuivenhovena drží náskok 2,5 tisíca libier.

Okrem Adama sa kvalifikovali na Grand Slam aj 

Ritchie Edhouse, 

Raymond van Barneveld, 

Alan Soutar, 

Martin Schindler, 

Luke Woodhouse, 

Mensur Suljović a 

Jermaine Wattimena.

Mimo hry ostali tak známe mená ako James Wade, Adrian Lewis, už spomínaný Ratajski, Huybrechts či dokonca José de Sousa, Daryl Gurney a Dimitri van den Bergh, 


Post a Comment

0 Comments