Ticker

6/recent/ticker-posts

Druhý slovenský pohár je za nami!


Cez víkend sa v Brezne konal Slovenský pohár s poradovým číslom 2. V programe nechýbali juniorské turnaje, ženský turnaj i hlavné turnaje prvej a druhej ligy.

Druhý slovenský pohár je za nami!

Zahrievací turnaj

Zahrievacieho turnaja sa zúčastnilo 128 šípkarov. Tí si najskôr zahrali v skupinách, z ktorých následne postúpili do finále. Šípkari mali extra motiváciu, keďže finalisti tohto turnaja napokon zaujmú miesto vyzývateľov v Niké Premier Lige. Na treťom mieste napokon skončili Maťa Sulovská a Dušan Strieš. Porazeným finalistom sa stal Jozef Vavrek a víťazom turnaja bol Vlado Polák.

Najlepší štyria zľava: Dušan Strieš, Maťa Sulovská, Vlado Polák, Jozef Vavrek

Turnaj juniorov do 13 rokov

V turnaji najmladších bolo dovedna 19 juniorov. Aj tí si najskôr zahrali v skupinách, z ktorých postupovali dvaja najlepší. Bronzové medaily napokon získali odchovanci nitrianskych šípiek Michal Kukučka a Marcel Miklík. Strieborná skončila Bibiána Bugyiová z Novákov a z titulu sa mohol radovať Peter Šujdák mladší z klubu AD DC Hlohovec. Šujdák vo finále zvíťazil najtesnejším rozdielom 4:3 s priemerom 51,64, pričom sa mu podarilo zatvoriť fantastických 98.

Finalisti: Peter Šujdák (vľavo) a Bibiána Bugyiová (vľavo)

Turnaj juniorov do 18 rokov

Juniorského turnaju do 18 rokov sa zúčastnilo 25 nádejí. Rovnako aj oni si najskôr zahrali skupiny, z ktorých postúpili dvaja najlepší do KO pavúka. Bronzoví napokon skončili Dominik Kočík a Dávid Svoboda. Vo finále sa rovnako ako na Slovenskom pohári 1 stretli Matej Čverha a Patrik Žilinský. Kým v Handlovej zvíťazil Žilinský, v Brezne sa karty otočili. Vo fantastickom a vyrovnanom finále tentokrát zvíťazil Čverha z Bardejova. Čverha zvíťazil 4:3, hodil jednu 180 a jeho konečný priemer bol 67,50, pričom na prvých 9 šípiek to bolo ešte výrazne lepších 80,29. 

Medailisti zľava Dominik Kočík, Patrik Žilinský, Matej Čverha, Dávid Svoboda

Turnaj žien

Do Brezna si cestu našlo celkovo 30 šípkariek. Ani tie sa nevyhli skupinám a následnému jednostrannému pavúku. Rolu najlepšej slovenskej šípkarky opäť potvrdila Maťa Sulovská, ktorá zvíťazila aj na prvom Slovenskom pohári. A rovnako ako v Handlovej, aj tentokrát zdolala vo finále Luciu Jankovskú. Tretia skončila Katarína Nagyová, ktorá v semifinále prehrale s Jankovskou, zatiaľ čo Sulovská v semifinále zdolala Ninu Staškovú.

Medailistky zľava Katarína Nagyová, Lucia Jankovská, Martina Sulovská, Nina Stašková

Turnaj dvojíc

Dvojíc sa celkovo zúčastnilo 146 šípkarov, ktorých čakal priamo KO pavúk. Víťazstvo napokon vybojovali Jaroslav Mareček a Jurij Gosar, ktorý na turnaji dvojíc v Handlovej prehrali až vo finále. Tentokrát si poradili s Petrom Miščíkom a Pavlom Kotrisom. Bronzoví skončili Boris Klačan s Miroslavom Babíkom a Pocklan so Schwarzbacherom.

Víťazi turnaja dvojíc: Jurij Gosar a Jaroslav Mareček


Turnaj vypadnutých

Do turnaja vypadnutých zasiahlo celkovo 116 šípkarov a rovnako ako vo dvojiciach, aj tu sa z triumfu tešil Jurij Gosar. Vo finále zdolal Borisa Klačana 2:0. Z tretieho miesta sa napokon tešil Peter Miščík.

Medailisti zľava Boris Klačan, Jurij Gosar, Peter Miščík


2. liga

Druholigového turnaja sa napokon zúčastnilo opäť krásnych 213 šípkarov, ktorí sa teda priamo rozlosovali do pavúka. Fantastický turnaj odohral mladučký Dominik Kočík, ktorý napokon prehral až vo finále, kde ho zastavil ôsmy nasadený Lee Holmes. Bronzové priečky obsadili Michal Jančo a Mário Hanko. 

KO pavúk bol opäť neúprosný, keď víťaz SP1 Martin Gut vypadol hneď vo svojom prvom zápase, zatiaľ čo druhého nasadeného Ivana Fiľa zdolal Kočík až vo štvrťfinále. 

Medailisti zľava Michal Jančo, Dominik Kočík, Lee Holmes, Mário Hanko


1. liga

V prvej lige je počet šípkarov obmedzený na 64, no druhého Slovenského pohára sa napokon zúčastnili 63. Už v skupine skončil víťaz juniorského turnaja a 12. v rebríčku Matej Čverha, ktorého zastavili Erik Poliak a Vladimír Zatko. Inak z najlepšej 16 rebríčka postúpili všetci šípkari.

Obrovskú vyrovnanosť prvej ligy ale potvrdilo hneď prvé kolo pavúka. V ňom vypadli obaja finalisti posledného Slovenského pohára. František Mika prehral 3:4 s Jurajom Valným, Štefan Hájek v rovnakom pomere s Vladimírom Polákom. 

Z titulu sa napokon tešil Gabriel Váraljay. Ten najskôr v semifinále zdolal Erika Poliaka 5:3 a následne si vo finále poradil s úradujúcom majstrom Slovenska Martinom Zimanom rovnako 5:3. Ziman v semifinále zdolal Martina Hlavenku 5:2. 

Medailisti zľava Erik Poliak, Martin Ziman, Gabriel Váraljay, Martin Hlavenka














Post a Comment

0 Comments