Ticker

6/recent/ticker-posts

Mal Cuming víťazí na Oceanic Masters a premiérovo si zahrá na majstrovstvách sveta v Ally Pally

 


V nedeľu 23. októbra sa v Austrálii konali Oceanic Masters, ktoré tiež slúžia aj ako kvalifikácia na majstrovstvá sveta v šípkach, ktoré sa budú konať od 15. decembra v londýnskom Ally Pally. 

Mal Cuming víťazí na Oceanic Masters a premiérovo si zahrá na majstrovstvách sveta v Ally Pally

Ako už názov napovedá, jedná sa o turnaj pre celú Oceániu, nechýbali teda hráči z Austrálie ani Nového Zélandu a zúčastnil sa aj držiteľ profesionálnej karty Gordon Mathers. Pre toho je kvalifikácia na majstrovstvá sveta prvoradým cieľom, keďže bez účasti v Londýne kartu stratí. 

Toho si bol samozrejme plne vedomý a aj preto uprednostnil domáci turnaj, hoci sa v rovnakom čase konali turnaje Players Championship. V osemfinále zdolal skúseného Tima Puseyho suverénne 6:1 a ďalej postúpili aj iné známe mená ako Bailey Marsh, ktorého sme mohli vidieť tento rok na turnajoch World Series of Darts či David Platt, ktorý si už na majstrovstvách sveta organizácie PDC zahral trikrát. Z Nového Zélandu pricestoval aj Haupai Puha, ktorý týždeň pred Oceanic Masters neuspel v domácej kvalifikácii. 

Ani štvrťfinálové zápasy výraznejšie drámy alebo prekvapenia nepriniesli. Mathers, Cleaver aj Puha porazili svojich súperov zhodne 6:2, Cuming proti Plattovi stratil o jeden leg viac. V semifinále už na Cuminga čakal veľmi ťažký súper v podobe Puhu, aj s ním si ale 46 ročný šípkar poradil. Rolu favorita potvrdil aj Gordon Mathers, ktorý ako držiteľ karty dokráčal až do finále.

To už sa hralo rovnako ako majstrovstvá sveta na dva víťazné sety. Prvý set bol v réžii Cuminga, ktorý mal víťazstvo na dosah už v tom druhom, kde napokon najtesnejšie prehral. Rozhodujúci set ale opäť jasne ovládol Cuming, pre ktorého to tak v Ally Pally bude premiéra. 

Mathers tak bude mať poslednú šancu na záchranu karty 28. novembra, kedy sa bude konať kvalifikácia pre držiteľov kariet. Z nej vzídu poslední dvaja kvalifikanti, no Mathersovi ani samotná účasť v Ally Pally nezaručí udržanie karty. Austrálčan by totiž musel na majstrovstvách sveta dokráčať aspoň do tretieho kola, čo je skôr utópia.

Osemfinále
Gordon Mathers 6-1 Tim Pusey
Bailey Marsh 6-4 David Cairns
Mark Cleaver 6-2 Slik Herewini
Jamie Browne 6-0 Mark Wortley
Haupai Puha 6-1 Stu Irwin
Joshua Walters 6-2 Jamie Roberts
Mal Cuming 6-4 Brandon Weening
David Platt 6-1 Howard Jones

Štvrťfinále
Gordon Mathers 6-2 Bailey Marsh
Mark Cleaver 6-2 Jamie Browne
Haupai Puha 6-2 Joshua Walters
Mal Cuming 6-3 David Platt

Semifinále
Gordon Mathers 6-2 Mark Cleaver
Mal Cuming 6-4 Haupai Puha

Finále
Mal Cuming 2-1 Gordon Mathers (3-1, 2-3, 3-0)

Post a Comment

0 Comments