Ticker

6/recent/ticker-posts

Adam Gawlas sa kvalifikoval na majstrovstvá sveta!


Posledný turnaj Players Championship bol veľmi dôležitý pre Adama Gawlasa, ktorý ešte bojoval o priamy postup na majstrovstvá sveta cez rebríček Pro Tour. 

Adam Gawlas sa kvalifikoval na majstrovstvá sveta!

V sobotu bol na programe posledný turnaj Players Championship v tejto sezóne. Veľmi dôležitý bol najmä pre Adama Gawlasa, ktorý potreboval v ideálnom prípade uhrať aspoň osemfinále, ktoré by mu prakticky zabezpečilo účasť na majstrovstvách sveta. Na terči s ním hrali v prvom kole proti sebe aj Gary Anderson s Dimitrim van den Berghom. Jeho v prvom kole čakal nepríjemný súper, Nemec Florian Hempel. Ten už šancu na majstrovstvá sveta cez rebríček prakticky nemal, musel by uhrať finále, čo nebolo moc reálne. Bojoval ale skôr o Players Championship Finals, na ktoré by mu stačilo aj štvrťfinále. Adam ale potvrdil fantastickú formu zo včera a viedol už 5:1. Florian to potom ešte zdramatizoval a znížil na 5:3, no Adam podržal svoje podanie v desiatom legu a postúpil do druhého kola.

Zatiaľ čo Adam bojoval na terči s číslom 12, Karel bol na trinástke opäť v silnej spoločnosti Petra Wrighta či Simona Whitlocka. Zlej Kája dostal v prvom kole šancu na reparát za včerajšok proti Ryanovi Meiklemu. Opäť to bol fantastický a hlavne dramatický zápas, no dnes si role našťastie vymenili. Meikle viedol už 5:4, no posledné dva legy získal Karel a postúpil do druhého kola. Tentokrát to bol práve Ryan, kto v poslednom legu minul hneď tri šípky na víťazstvo.

Hneď v prvom kole tentokrát skončili napríklad Nathan Aspinall, Dirk van Duijvenbode či Mensur Suljović. Veľkým plusom pre Adama bol aj koniec Jeffreyho de Zwaana, ktorému teda Adam odskočil a po prvom kole figuroval na miestach zaručujúcich účasť v Ally Pally.

L128

Adam Gawlas (95,19) 6:3 Florian Hempel (91,13)

Karel Sedláček (96,43) 6:5 Ryan Meikle (97,79)

V druhom kole čakal Adama Jamie Hughes, ktorý je na tom veľmi podobne ako Hempel. Hughes v prvom kole zdolal Rowbyho-Johna Rodrigueza 6:2 s priemerom 97,70. Hughes zahral vynikajúco aj v druhom kole, zatiaľ čo Adamovi zápas nevyšiel a uhral jediný leg. Adam ale napriek tomu nemusel smútiť, keďže rovnako v druhom kole vypadli Ian White, Nathan Rafferty aj Ryan Joyce, takže všetci traja, ktorí boli tesne za Gawlasom a mali reálnu šancu ho predbehnúť. Najbližšie k nemu ostal po druhom kole Kevin Doets, ktorý ale potreboval uhrať aspoň semifinále, prípadne van Veen, Lennon a van Peer, ktorí by museli dôjsť až do finále. 

Sedláček v druhom kole vyzval austrálskeho čarodeja Simona Whitlocka. Ten do zápasu vletel ako veľká voda a viedol už 0:3, keď dva z troch legov zavrel fantastickou 11. šípkou. Karel sa ale nezľakol a ďalšie tri legy v rade vyhral on. Obaja šípkari si v ďalších troch legoch udržali podanie, no v desiatom už sa to Karlovi nepodarilo. Minul šípky na zrovnanie a Whitlock zvíťazil 4:6. 

L64

Adam Gawlas (81,95) 1:6 James Hughes (100,63)

Karel Sedláček (84,85) 4:6 Simon Whitlock (98,41)

Poďme ale späť k najväčším súperom Adama Gawlasa. Doetsa čakal v treťom kole Andrew Gilding, ktorý hrá v životnej sezóne. Doets prehral 3:6 a Adam tak pomaly mohol oslavovať. V treťom kole totižto skončili takmer všetci jeho prenasledovatelia. Lennon prehral najtesnejším rozdielom s Callanom Rydzom, Gian van Veen nestačil na Jamesa Wadea a skončili aj Wilson, Meulenkamp a Szaganski, ktorí ale potrebovali titul. V hre ostali Berry van Peer, ktorý prekvapivo zdolal Scotta Williamsa a tiež Connor Scutt, premožiteľ Simona Whitlocka. Adamove šance už ale boli obrovské, keďže van Peer potreboval postúpiť do finále a Scutt dokonca získať titul.

Osemfinále bolo konečnou pre Berryho van Peera, ktorého zastavil Josh Rock. Naopak výborne zahral Connor Scutt a s priemerom 101,9 porazil Andrewa Gildinga 6:2. Jeho cesta ale skončila v ďalšom kole proti Martinovi Schindlerovi, ktorému síce dokázal poriadne zatopiť a prehral až 5:6, no to nič nemení na tom, že

Adam Gawlas obsadil v rebríčku Pro Tour posledné postupové miesto a zahrá si v Ally Pally!

Posledný floorový titul v tejto sezóne napokon získal James Wade. Vo finále zdolal nestarnúceho Steva Beatona 8:6. Priemer Wadea bol 94,82, zatiaľ čo Bronzový Adonis skončil na čísle 93,99. 





Post a Comment

0 Comments