Ticker

6/recent/ticker-posts

Gerwyn Price zvíťazil na predposlednom turnaji série Players Championship

V piatok sa konal predposledný turnaj série Players Championship. Nechýbali dvaja českí zástupcovia Adam Gawlas a Karel Sedláček. Práve Adamovi ide v posledných dvoch turnajoch o veľa, keďže stále bojuje o priamu kvalifikáciu na majstrovstvá sveta cez rebríček Pro Tour. 

Gerwyn Price zvíťazil na predposlednom turnaji série Players Championship

V piatok bol v anglickom Barnsley na programe predposledný turnaj Players Championship, opäť s dvojnásobným českým zastúpením v podobe držiteľa karty Adama Gawlasa a Karla Sedláčka. Keďže Kája už má miesto na majstrovstvách sveta isté a šance na Players Championship Finals boli skôr teoretické, išlo pre neho hlavne o naberanie ďalších skúseností z ťažkých zápasov. Aj prípadný zisk karty priamo z rebríčka je totiž výrazne ovplyvniteľnejší dobrými výsledkami z vrcholu sezóny, keďže tam sú odmeny výrazne väčšie. Pre Adama ale išlo o veľa, hoci aj v jeho prípade boli Finals skôr vzdialené. Adam ale bojoval hlavne o priamy postup na majstrovstvá sveta z rebríčka Pro Tour, kde mal rovnako ako 32. de Zwaan či White, no bol pod čiarou. 

Gawlas sa dostal na terč s Petrom Wrightom a Rossom Smithom, ktorí sa spolu stretli hneď v prvom kole a práve s víťazom mal v prípade úspechu nastúpiť Adam. Toho v prvom kole prakticky v priamom súboji o udržanie karty čakal Jeff Smith. Obaja sú totiž aktuálne výrazne odkázaný na účasť na majstrovstvách sveta a obaja majú k tomu skrz rebríček Pro Tour veľmi blízko. Našťastie si Adam s tlakom poradil fantasticky, s Kanaďanom odohral vynikajúci zápas a s priemerom 101,18 zvíťazil 6:2. 

O udržanie karty bojuje aj Ron Meulenkamp, ktorý je v rebríčku aktuálne len tesne nad hranou. Práve s ním sa v prvom kole stretol Karel Sedláček. Ten napokon v dramatickom zápase zvíťazil najtesnejším rozdielom 6:5 a s istotou si tak pripísal na konto rovnako ako Adam 750 libier.

Hneď v prvom kole pohorela nasadená jednotka Luke Humphries, ktorého zastavil Adamov priamy konkurent v boji o MS, Jeffrey de Zwaan. Skončili ale aj Michael Smith, Dirk van Duijvenbode, José de Sousa či Jonny Clayton.

L128

Adam Gawlas (101,18) 6:2 Jeff Smith (92,49)

Karel Sedláček (88,44) 6:5 Ron Meulenkamp (87,45)


V druhom kole čakal na Karla Angličan Ryan Meikle. Karel vstúpil do zápasu fantasticky, keď v druhom legu dokonca minul D12 na 9 šípkové zatvorenie! Zavrel napokon desiatou. V zápase napokon viedol až 5:2, no prišlo veľké trápenie na doubloch, minul niekoľko match darts a Meikle výhrou štyroch legov v rade otočil zápas. Obrovská škoda. Adam sa dvojnásobného majstra sveta Petra Wrighta vôbec nezľakol, škoda, že v prvom legu minul tri šípky na double. Hral ale veľmi dobre, dvakrát zavrel fantastickou trinástou šípkou, raz štrnástou. Snakebite ale napokon potvrdil rolu favorita a zvíťazil 6:4.

L64

Adam Gawlas (95,94) 4:6 Peter Wright (90,74)

Karel Sedláček (94,80) 5:6 Ron Meulenkamp (95,83)

Na turnaji tradične nechýbali obrovské prekvapenia. O jedno z najväčších sa postaral Belgičan Mike De Decker, ktorý porazil v prvom kole Claytona, v osemfinále Huybrechtsa a vo štvrťfinále aj Crossa. Vypadol tak až v semifinále s Gerwynom Priceom, pripísal si ale na konto štyri tisícky. Práve vďaka nim si už s istotou zabezpečil účasť v Ally Pally, keďže mal pred turnajom iba o 250 libier viac ako Adam a o miesto mohol ešte prísť.

Tým absolútne najväčším prekvapením bol ale Gian van Veen, ktorý v tejto sezóne skončil na desiatom mieste Challenge Tour, no napriek tomu obdržal pozvánku na posledné dva turnaje Players Championship. A ujal sa toho fantasticky, hoci treba objektívne uznať, že využil možno trochu ľahší los. Na jeho výkonoch to ale nič neuberá, veď jeho turnajový priemer naprieč siedmimi zápasmi skončil na čísle 98,92. Podarilo sa mu totiž dokráčať až do finále, kde už síce nestačil na svetovú jednotku Gerwyna Pricea, no aj tak ukázal, že sa na floorových turnajoch môže presadiť naozaj každý. Iceman vďaka titulu potvrdil pozíciu svetovej jednotky a vzdialil sa Wrightovi o viac ako desať tisíc libier.

Obaja českí reprezentanti dnes hrali veľmi dobre, najmä Adam priletel na Ostrovy vo výbornej forme. V rebríčku Pro Tour je už po odčítaní kvalifikovaných šípkarov na 33. mieste s 24 tisícmi libier. Rovnako je na tom aj 32. Jeffrey de Zwaan, John O'Shea pred ním ma o 750 libier viac. Naopak za Adamom číha s 23,75 tisícmi Ryan Joyce a s 23,25 tisícmi Ian White. Pri rovnosti odmien rozhoduje o lepšom poradí v rebríčku najlepšie umiestnenie na podniku Pro Tour v tejto sezóne. Adama tak zajtra čaká dôležitý turnaj, v ktorom musí opäť prejsť minimálne prvým kolom, ideálne však aj tým druhým. 

Post a Comment

0 Comments