Ticker

6/recent/ticker-posts

Favoriti na Players Championship Finals vyhoreli

V piatok začalo v Minehead Players Championship Finals, čo je turnaj, ktorý je vyvrcholením floorovej sezóny v PDC, teda turnajov Players Championship. Na Finals sa kvalifikuje najlepších 64 šípkarov z rebríčka počítaného iba na základe odmien z týchto turnajov. Už dávnejšie bolo známe, že sa turnaja nezúčastní Peter Wright, ktorý venuje čas radšej svojej manželke Jo. Tá sa totiž doliečuje po operácií. Jeho miesto zaujal 65. v rebríčku Gian van Veen.

Celé prvé kolo bolo odohraté v piatok na dvoch pódiách, ako je to na Players Championship Finals zvykom. Čo je ale zaujímavosťou je fakt, že sa v piatok hralo bez prestávky od 11:45 až do ôsmej. Dôvod ? O ôsmej začína zápas z futbalových majstrovstiev sveta medzi Anglickom a USA. Samostatný pavúk je rozdelený na štyri sekcie, poďme sa teda na ne pozrieť postupne.

Sekcia 1

Nasadenou jednotkou turnaja bol Austrálčan Damon Heta, ktorý tento rok vyhral dva turnaje Players Championship a raz vo finále prehral. V Minehead ale pohorel veľmi skoro, zastavil ho totiž Nemec Pietreczko, ktorý skončil v rebríčku až na 64. mieste. Nemec porazil Austrálčana 6:5. Cez prvé kolo neprešiel ani Adrian Lewis, u ktorého to ale rozhodne nebolo až také prekvapenie, ak vôbec nejaké. Zdolal ho totiž Ír Barry, ktorý dokáže dlhodobo zahrať kvalitné šípky, zatiaľ čo Jackpot je už len svojim tieňom.

Ďalšie veľké prekvapenie ale pripravil Gerwyn Price, respektíve skôr Ryan Joyce. Price s Joycem totiž prehrával už 2:4 a hoci to svetová jednotka ešte dokázala zdramatizovať, aj Joyce zvíťazil 6:5, rovnako ako Pietreczko.

Sekcia 2

V druhej sekcii sme sa nejako výrazného prekvapenia asi nedočkali, hoci nasadená štvorka van Duijvenbode s Mansellom vyhral najtesnejším rozdielom. Ďalší favoriti skupiny Gurney, Searle i Cross vyhrali bez výraznejších problémov. Naopak veľmi zle zahral Bunting, ktorý prehral s Hughesom, no to sú hráči na podobnej výkonnostnej úrovni, hoci lepší je určite dlhodobo Bunting.

Vo veľmi slabom zápase sa z víťazstva tešil Gary Anderson, ktorý porazil Gabriela Clemensa. Naopak fantasticky zahral Martin Schindler, ktorý potvrdil veľmi dobrú formu a porazil van der Voorta.

Sekcia 3

V tretej štvrtine sme sa dočkali asi len jedného výraznejšieho prekvapenia. Jim Williams síce prehral s De Deckerom, no tam to bolo takmer pol na pol aj pred zápasom. Rovnako tak prehral Alan Soutar, ktorý síce na Grand Slam of Darts hral dobre, no u neho to býva skôr jeden záblesk za rok, čo potvrdil aj tentokrát a podľahol Scottovi Williamsovi, ktorý je ale za nás o niečo kvalitnejší. 

O najväčšie prekvapenie v tejto sekcii sa postaral Kim Huybrechts, ktorý vystavil stopku Raymondovi van Barneveldovi. Ten zahral fantasticky na Grand Slam of Darts a vôbec zle nehral ani tu, no priemer 95 na Belgičana nestačil. Veľmi negatívne prekvapil tiež Rowby-John Rodriguez, ktorý mal priemer iba 78,47 a Cullenovi takmer nevzdoroval.

Sekcia 4

Posledná sekcia bola rovnako ako tá prvá na prekvapenia veľmi bohatá. Ako nasadená trojka skončil v turnaji Nathan Aspinall, ktorý podľahol až 62. nasadenému Martijnovi Kleermakerovi. Aspinall pritom naposledy na Grand Slam of Darts prehral až vo finále. Tam ho porazil Michael Smith, ktorý získal vytúžený prvý major titul, no kto čakal, že Bully Boy začne dominovať, nemohol sa mýliť viac. Smith totiž rovnako ako Aspinall vypadol hneď v prvom kole, hoci s Edhousom viedol už 5:3, prehral tri legy v rade. Skorý koniec zaznamenal aj rozbehnutý Josh Rock. Toho prekvapivo zastavil Cameron Menzies, ktorý zdá sa mal opäť jeden zo svojich šťastných dní a zahral výborné šípky s priemerom 98,84.

Naopak fantasticky zahral Danny Noppert, ktorý s priemerom 106,59 rozdrvil Whitlocka. Vo veľmi slabom zápase dvoch zvučných mien sa z výhry tešil aj James Wade. Ten si poradil so Suljovićom. Rolu favorita napokon potvrdil van den Bergh, ktorý ale proti Lukemanovi taktiež nehral ideálne a vyhral 6:5. Prekvapenie nedopustil Michael van Gerwen, ktorý mal s Meiklem priemer 102,6 a bez výraznejších problémov postúpil. 


Zajtra je na programe od 13:45 druhé kolo, ktoré sa ešte stále hrá na dvoch pódiách a na 6 víťazných legov. Vo večernej session sa potom odohrá tretie kolo, ktoré už bude na 10 víťazných legov.




Post a Comment

0 Comments