Ticker

6/recent/ticker-posts

Czech Darts Open 2022

 


Cez víkend sa v pražskom hoteli Pyramida konal turnaj organizácie WDF Czech Darts Open. Ten bohužiaľ čiastočne ovplyvnila jeho kolízia s východo-európskou kvalifikáciou na majstrovstvá sveta PDC, no účasť bola aj tak slušná.

Ako prvý sa v piatok odohral turnaj zmiešaných párov. Toho sa zúčastnilo 54 párov, pričom nasadenou jednotkou boli Holanďania Blom a Zijlstra. Tí ešte vo štvrťfinále dokázali poraziť Rakúšanov Schnierovcov, no v semifinále už nestačili na svojich krajanov Mandigersa s Koningsom, ktorým podľahli 1:3. Najlepším českým párom sa stala dvojica Kos, Adámková. Tí hneď vo svojom prvom zápase vyradili nasadené dvojky a veľmi známe anglické mená Allen a Jacklin. Vo štvrťfinále potom porazili siedmu nasadenú holandsko-českú dvojicu Methorst, Hlavová 3:0, no rovnakým pomerom potom prehrali s Maďarmi Sárai, Németh. Tí predtým vyradili nasadené šestky z Česka - Lédl, Rysová. Finále napokon patrilo Holanďanom, ktorí Maďarov porazili 4:2.


V piatok sa tiež odohrali Warm-Up turnaje. V tom mužskom sa najviac darilo Poliakovi Tytusovi Kanikovi, ktorý vo finále porazil Čecha Mareka Polyáka.Polyák v semifinále poradil maďarského juniora Andrása Borbélyho 3:0. Borbély pred tým vyradil Morena Bloma z Holandska. Kanik v semifinále poradil taktiež Maďara - Patrika Kovácsa 3:1. Okmreo toho si vo štvrťfinále zahrali aj Češi Michal Bosák a Lukáš Unger. Najlepším Slovákom sa v osemfinále stal Michal Chovanec.

V ženskom turnaji potvrdila rolu favoritky legendára Deta Hedman. Tá sa síce poriadne potrápila v druhom kole s Chorvátkou Adamič Mrnjec, no potom stratila už len leg s Poľkou Pospiech vo štvrťfinále. V semifinále zastavila Češku Karolínu Rysová bez straty legu a rovnako tak zvíťazila 3:0 aj vo finále proti Nemke Kirchermeier. Tá v semifinále zdolala druhú Češku Hanu Belobrádkovú. Jedinou Slovenkou v turnaji bola Vanessa Garaiová, ktorá prehrala v šestnásťfinále s Maďarkou Somodi.


V piatok sa tiež odohral kompletný dievčenský turnaj. Ten sa odohral formou skupín, keďže dievčatá boli iba štyri. Turnaj bol ale aj tak veľmi zamotaný a o víťazke napokon rozhodovalo až skóre. To mala najlepšie Kyenta Ysewijn, ktorá síce prehrala s Dorinou Sipos 2:3, no ako Natašu Rolková, tak Zoé Könyves porazila 3:0 a mala tak skóre 8:3 .Sipos zase prehrala s Könyves 2:3, a hoci Rolkovú porazila taktiež 3:0, skóre mala 8:5. Aj Könyves porazila Rolkovú 3:0, no kvôli jasnej prehre s Ysewijn mala z najlepšej trojice najhoršie skóre 6:5. Obsadila tak tretie miesto.


U chlapcov sa v piatok turnaj iba rozohral, no semifinále a finále sa dohrávali až v sobotu. prekvapivo ani do štvrťfinále sa nedostala nasadená jednotka z Maďarska András Borbély. Ten podľahol svojmu krajanovi Baranyimu už v osemfinále. Baranyi následne porazil aj Čecha Cibulu a zaistil si sobotnú účasť. Najlepším Čechom sa napokon stal Ondra Skalický, ktorý ako nasadená trojka vo štvrťfinále porazil Slováka, nasadenú šestku, Matej Čverhu 3:2. Nasadená dvojka Matyáš Rejhon, nestačil na sedmičku Nemca Tehobalda. Toho nedokázal už v sobotu poraziť ani Skalický, ktorý prehral najtesnejším rozdielom 2:3. V druhom maďarskom semifinále sa z víťazstva 3:1 tešil Polonyi. Celkovým víťazom sa napokon stal práve nemecký kat Čechov Mats Theobald. Ten vo výbornom finále porazil Maďara 4:3 s priemerom 76,29, zatiaľ čo Polonyiho priemer bol 71,12.


V sobotu boli na programe hlavné turnaje jednotlivcov. U žien nechýbala hviezda Beau Greaves, ktorá v poslednej dobe len ťažko hľadá premožiteľku a zahrá si aj na majstrovstvách sveta organizácie PDC. Nás ale tiež zaujímala Jitka Císařová, ktorá mohla zabojovať o miestenku na majstrovstvá sveta organizácie WDF. Na to Jitka potrebovala dopadnúť lepšie ako Maďarka Ihász, čo sa ale napokon bohužiaľ nestalo. Císařová pre to urobila maximum, veď postúpila až do štvrťfinále, kde už ale narazila na absolútne suverénku ženských šípiek Beau Greaves, s ktorou neuhrala ani leg. Rovnako štvrťfinále ale uhrala aj Veronika Ihász, ktorá zase nestačila na nasadenú dvojku Detu Hedman. Rovnako vo štvrťfinále tiež skončila Hana Bělobrádková. Najlepšou Českou sa tak stala tretia Kateřina Sadílková, ktorá vo štvrťfinále fantasticky porazila Paulu Jacklin 4:0, no potom podobne ako jej krajanka prehrala s Greaves. Tá napokon v Prahe nestratila ani leg, keď vo finále deklasovala Detu Hedman 5:0 s priemerom 87,38. Škoda, že sa Beau nezúčastnila aj mužského turnaju, bolo by totiž veľmi zaujímavé sledovať jej výkony aj tam. 



V turnaji mužov obhajoval titul Belgičan Andy Baetens, ktorý bol tento rok nasadenou dvojkou. Na začiatku si poradil s dovmi Slovákmi Belákom a Čverhom, výraznejšie sa potrápil až v osemfinále, kde 4:3 zdolal Hayesa. Rovnako najtesnejšie porazil aj Maďara Kovácsa vo štvrťfinále. To nasadená jednotka Mark Barilli sa prakticky ani nezapotil až do semifinále, kde už ale nestačil na Antonyho Allena. Práve Allen vyradil vo štvrťfinále najlepšieho Čecha Davida Píska po výhre 4:1. Písek si predtým poradil napríklad s nasadenou štvorkou Morenom Blomom. Proti Beatensovi v druhom semifinále nastúpil Slovinec Pratnemer, ktorý ale prehral 2:4. Slovinec v osemfinále porazil najlepšieho Slováka na Czech Darts Open, Adriána Dudeka. Belgičanovi Beatensovi sa napokon podarilo obhájiť titul, keď vo finále deklasoval Angličana Allena 5:0 s priemerom 91,65. Celkovo to pre Beatensa bol už tretí titul, čím u mužov dorovnal Scotta Waitesa. U žien majú po tri tituly Deta Hedman a Karin Krappen. 


V nedeľu potom boli na programe turnaje párov. V ženskom vypadli hneď vo svojom prvom zápase Deta Hedman a Beau Greaves, ktoré neuhrali ani leg s Nemkami Degel a Kirchermeier. Nemky ale napokon vo štvrťfinále nestačili na českú dvojicu Adámková, Rysová. Aj druhá "skupina" patrila Češkám, kde sa dokonca stretli vo štvrťfinále obe domáce dvojice, no úspešnejšia bola Závorová s Votavovou. Do semifinále sa dostali aj Pelíšková s Mairichovou, ktoré vo štvrťfinále porazili Nemky Gabriel s Rennoch, no ešte pred tým druhé nasadené Angličanky Clements a Jacklin! Iba z poslednej skupiny sa do semifinále Češky nedostali, pretože tam ani žiadne neboli. Rolu favoritiek potvrdili tretie nasadené Vegsó s Ihász. Ani tie ale nedokázali zastaviť Pelíškovú s Mairichovou, zatiaľ čo v druhom semifinále zvíťazili 4:1 Rysová s Adámkovou. Tie napokon ako ôsme nasadené zvíťazili aj vo finále.

Titul napokon ostal v Česku aj u mužských párov. Poďme ale postupne. Nasadené jednotky Beeton, Graham vypadli v osemfinále s Poliakmi Kanikom a Strozykom. Výborne sa darilo českej dvojici Navrátil a malach, ktorý v osemfinále vyradili Nórov Lindstroma s Knudsenom, no potom nestačilo na 12. nasadených Maďarov Lakatosa s Majorom. Naopak ešte lepšie hrali Hlaváček s Maškom, ktorý vyradili nasadené dvojky Van Den Hoogena s Blomom a následne aj dvojicu Bialeckých, kde Sebastian pricestoval ako čerstvý kvalifikant na Majstrovstvá sveta PDC. Rovnako ale z kvalifikácie pricestoval aj Víťa Sedlák, ktorý spojil sily dokonca s Adamom Gawlasom. Tí vo štvrťfinále vyradili nasadené trojky Allena s Lowem a následne si v semifinále poradili aj s krajanmi Hlaváčkom a Maškom. V druhom semifinále pokračovali v úspešnom ťažení Poliaci Strozyk s Kanikom, ktorí porazili Maďarov. Ako už sme ale avizovali na začiatku tohto odstavcu, titul ostal v českých rukách, keď Gawlas so Sedlákom zvíťazili 5:3 s priemerom 84,20.







Post a Comment

0 Comments