Ticker

6/recent/ticker-posts

Rock zavrel na 9 šípiek, no na van Gerwena aj tak nestačil


Vo štvrtok sme spoznali všetkých štvrťfinalistov Grand Slam of Darts, opäť však nebola núdza o fantastické šípky. Vidieť sme dokonca mohli aj 9 šípkové zavretie, o ktoré sa v zápase s Michaelom van Gerwenom postaral Josh Rock.

V prvom zápase večera sa stretol Nathan Aspinall s Jermainom Wattimenom. Asp od začiatku udával tempo a potvrdzoval rolu favorita, keď viedol až 5:1. Holanďan sa potom síce priblížil na rozdiel iba dvoch legov, no od stavu 6:4 to bolo opäť najmä v réžii Aspinalla. Ten napokon zvíťazil 10:6 s priemerom 97,49 a výbornou úspešnosťou na zatváraní 47,62%.

Vo štvrťfinále si zopakuje súboj so Soutarom, ktorý ho v skupine prekvapivo zdolal. Škót bol síce takmer celý rok neviditeľný, no do Wolverhamptonu očividne prišiel vo fantastickej forme a po prekvapivom postupe zo skupiny vyradil aj Jonnyho Claytona. Škót prekvapil Welšana hneď zo začiatku, keď viedol dokonca 6:2, no na druhú prestávku odchádzali za stavu 6:4. Rozdiel dvoch legov si potom Soutar strážil až do konca zápasu, Claytona tak porazil 10:8 a vo štvrťfinále ho opäť čaká Aspinall.

Tretí zápas večera bol reklamou na šípky. Hneď v prvom legu sme videli dve 180, v tom druhom dokonca ešte o jednu viac. Práve druhý totiž patril Joshovi Rockovi, ktorému sa hneď v úvode zápasu podarilo zavrieť na 9 šípiek! Ani to ale napokon na rozbehnutého van Gerwena nestačilo. Mighty Mike síce s mladíkom prehrával 4:5 a dokonca ešte aj 6:7, no napokon zvíťazili skúsenosti. Čo do kvality sa ale zrejme dá rozprávať o predčasnom finále, veď porazený Rock okrem 9 šípkového zavretia predviedol fantastický priemer 103,93 a 2/3 úspešnosť na zatváraní. Holandský fenomén síce zatváral horšie, no stále to bolo výborných 50% a čo viac, jeho priemer po 18 legoch skončil na neuveriteľných 107,71.

V troch štvrťfinálových zápasoch teda uvidíme odvety zo skupinovej fázy. O to posledné sa mohol postarať Ross Smith, ktorý nastúpil proti Lukeovi Humphriesovi. Ten ale začal zápas výborne a viedol už 5:2. Víťaz European Championship, Ross Smith, síce zápas ešte v závere zápas poriadne zdramatizoval, keď znížil na 8:7, no Humphries napokon udržal nervy na uzde a zvíťazil 10:8. Obaja sa v zápase trochu trápili na zatváraní, Humphries potreboval na 1 double 3 šípky, Ross v priemere o niečo viac ako 4. 

Dnes sú na programe prvé dva štvrťfinálové zápasy, ktoré sa hrajú už na 16 víťazných legov. O reparát sa proti van Barneveldovi pokúsi svetová jednotka Gerwyn Price, ktorý mu v skupine podľahol. To isté platí aj v druhom zápase, kde Cullen v skupine prehral s Michaelom Smithom.

Post a Comment

0 Comments