Ticker

6/recent/ticker-posts

Raymond van Barneveld pokračuje v spanilej jazde a opäť vyzve svetovú jednotku

 


V stredu boli na programe prvé zápasy vyraďovacej fázy Grand Slam of Darts. V akcii boli najlepší šípkari zo skupín A až D. Ako sa im darilo si priblížime v následujúcich riadkoch.

V prvom zápase večera proti sebe nastúpili Raymond van Barneveld a Simon Whitlock. Výrazne lepšie vstúpil do zápasu čarodej z Austrálie, ktorý po prvej prestávke viedol 2:3, no po nej navýšil svoj náskok na 2:5. Barney ale dokázal zrovnať a po druhej prestávke tak obaja začínali odznovu. Zápas sa naklonil na stranu Holanďana, ktorý odvtedy ani raz neprehrával. Asi najnervóznejší leg celého zápasu bol ten predposledný, kedy Whitlock minul hneď niekoľko šípiek na double, čo síce Holanďan najskôr tiež, no potom využil fakt, že v danom legu začínal. Do záverečného legu navyše začal 180 a hoci mal Whitlock na konci jednu šípku na zrovnanie, D5 minul a van Barneveld zavrel 81. 

Raymond tak pokračuje vo fantastických výkonoch, tentokrát sa jeho priemer zastavil na čísle 97,40, zatiaľ čo Whitlockov bol dokonca ešte vyšších 101,14. Rozhodlo ale lepšie zatváranie, kde mal Barney 55% úspešnosť, zatiaľ čo Simon tesne pod 35%.

V anglickom súboji sa lepšie darilo Michaelovi Smithovi. Ten mal prakticky po celý zápas navrch a ani raz neprehrával. Zatiaľ čo pred prvou prestávkou jasne dominoval a vyhral 4:1, v tej druhej sa už sily zrovnali a Cross znížil na 6:4. Bully Boy ale opäť dokázal odskočiť na rozdiel troch legov a ujal sa vedenia 8:5, čo ešte Voltage dokázal zrovnať, no posledné dva legy sa už Cross nedostal ani na zatváranie.

Fantastickú úroveň mala hlavne prostredná pasáž, od piateho legu po 12, v ktorých padlo dokopy dvanásť 180, teda v priemere 1,5 na leg. Obaja navyše fantasticky zatvárali, keď double trafili v priemere každou druhou šípkou. Aj v tomto zápase zvíťazil paradoxne hráč s menším priemerom, Smith mal 96,01 zatiaľ čo Cross 97,02.

Do tretieho zápasu nastúpila svetová jednotka Gerwyn Price proti víťazovi skupiny B Dannymu Noppertovi. Noppert vyhral prvé dve sessions 3:2 a po tej druhej teda viedol 6:4. Svoje vedenie ešte navýšil na 7:4, respektíve 8:6. V ďalšom legu ale minul jednu šípku na D20 a Price znížil na rozdiel jedného legu. Zápas sa ale kompletne zlomil v šestnástom legu, v ktorom mal Noppie pripravených 76 na tri šípky. K tomu sa ale nedostal, Iceman potvrdil svoju extratriedu a cez dve T19 a Bull zavrel 164! Holanďan sa v ďalších dvoch legoch ani nedostal k doublu a do tretice sme tak videli výhru 10:8.

Price na zatváraní predviedol šípky ako z iného vesmíru, veď na double mal iba 13 šípiek, 10 z nich pritom dokázal využiť. To činí úspešnosť takmer 77ˇ%, čo je v takto dlhom zápase naozaj neuveriteľné číslo. Noppertovi tak bohužiaľ nestačilo ani inak taktiež fantastických 50%. Priemer svetovej jednotky bol 100,1, Noppertov 98,04.

Na koniec večera sme videli zápas s najnižšími priemermi oboch šípkarov. Víťaz skupiny D, Dirk van Duijvenbode, nedokázal zachytiť výborný štart Cullena, ktorý vyhral obe sessions 4:1 a po druhej prestávke tak viedol už 8:2 a navyše zvýšil svoje vedenia na 9:2. Šance Holanďana tak boli už len teoretické, keďže by musel vyhrať osem legov v rade. Zvládol síce dva, no potom už Rockstar rozhodol o svojom víťazstve.

Van Duijvenbode sa po celý zápas výrazne trápil na doubloch, kde mal iba 23,53% úspešnosť, zatiaľ čo Cullen zatváral výborne so 47,62% úspešnosťou. Zápas síce nebol moc bohatý na 180, Dirk hodil štyri, Cullen iba 2, no hoci boli priemery nižšie ako v predchádzajúcich zápasoch, stále to bolo veľmi slušných 95,46 u Angličana a 93,47 u van Duijvenbodeho.

Vo štvrťfinále sa teda dočkáme odviet zo skupín. V prvom zápase bude môcť Price vrátiť porážku zo skupiny van Barneveldovi, v tom druhom Cullen Michaelovi Smithovi. 

Ešte predtým sú ale na programe dnes zvyšné zápasy prvého kola vyraďovacej fázy.

Nathan Aspinall vs. Jermaine Wattimena

Jonny Clayton vs. Alan Soutar

Michael van Gerwen vs. Josh Rock

Luke Humphries vs. Ross Smith



Post a Comment

0 Comments