Ticker

6/recent/ticker-posts

Peter Wright nepostúpil zo skupiny!

 


V utorok sa vo Wolverhamptone dohrali základné skupiny Grand Slam of Darts. Asi najväčším prekvapením turnaja sa stala svetová dvojka, Peter Wright, ktorý nepostúpil zo skupiny.

V prvom zápase skupiny E Alan Soutar nedopustil prekvapenie a s Fallon Sherrock stratil iba dva legy. Tým jasne stanovil priority Petra Wrighta, ktorého čakal zápas s Nathanom Aspinallom. Zatiaľ čo Aspinall potreboval zvíťaziť, Wrightovi stačili tri legy. Tých sa však napokon nedočkal a s Aspinallom prehral 2:5. Pre Wrighta je tretie miesto v skupine určite sklamaním, no v súčasnej dobe má úplne iné starosti. Jeho manželka Jo totiž v operácii podstúpila niekoľko operácií a Snakebitovi patrí všetka úcta za to, že v tak ťažkých časoch dokázal napriek tomu odohrať veľmi kvalitné zápasy.

V skupine F mal istý postup Jonny Clayton, na ktorého čakal Damon Heta. Ešte predtým mal ale všetko vo svojich rukách Jermaine Wattimena, ktorý Hetu v prvom kole porazil. Holanďan sa s Američanom Gatesom vôbec netrápil, suverénne zvíťazil 5:1 a prakticky mohol oslavovať. Heta totiž potreboval zvíťaziť proti Claytonovi 5:0, čo nebolo úplne reálne. Austrálčan stratil nádeje hneď v druhom legu, kedy Clayton zrovnal na 1:1 a hoci Heta napokon vyhral 5:2, obsadil tretie miesto.

Otvorená bola stále aj skupina G. Hneď prvý zápas ale napokon rozhodol o osude postupujúcich. Nathan Rafferty, ktorý bol v prvých dvoch zápasoch veľmi nevýrazný totiž zahral fantastické šípky a vo vynikajúcom zápase, v ktorom mali obaja priemery okolo 100 porazil Woodhouse 5:4. Woodhouse síce v prvom kole v rovnakom pomere porazil Rossa Smitha, no kvôli horšiemu skóre už nemohol predbehnúť ani Smitha ani van Gerwena. Tí si to v druhom zápase rozdali o prvé miesto v skupine. Mighty Mike potreboval na prvenstvo získať aspoň tri legy, no nezačal vôbec dobre a so Smithom prehrával už 0:3. Ďalšie štyri legy ale boli v jeho réžii a hoci napokon zápas prehral, postúpil z prvého miesta.

Večer uzavrela vo veľkom štýle skupina H. V prvom zápase predviedol fantastické šípky Scott Williams, ktorý dokázal hodiť až šesť 180 a Searleho porazil 5:3 s fantastickým priemerom 107,46! Víťaz Challenge Tour tak poskočil na druhé postupové miesto a na Rock v druhom zápase musel zdolať Humphriesa, ktorý mal istý postup. Ani to mu ale nezobralo vietor z plachiet a Cool Hand Luke v zápase viedol už 3:1. Rock ale dokázal zrovnať, čím si zabezpečil postup a v eufórii dokázal zvíťaziť aj vo zvyšných dvoch legoch. Rock tak zažíva fantastickú premiérovú sezónu medzi profesionálmi, veď aktuálne má na konte 91,5 tisíca libier a patrí mu fantastické 48. miesto v rebríčku, ktoré ešte stále môže výrazne vylepšiť.


V stredu sú od 20:15 na programe prvé štyri zápasy vyraďovacej fázy, ktoré sa hrajú už na 10 víťazných legov. Stretnú sa v nich prvý s druhými zo skupín A a B, respektíve C a D.

Raymond van Barneveld vs. Simon Whitlock

Michael Smith vs. Rob Cross

Danny Noppert vs. Gerwyn Price

Dirk van Duijvenbode vs. Joe Cullen


Post a Comment

0 Comments