Ticker

6/recent/ticker-posts

Prvé štyri skupiny na Grand Slam of Darts sú dohraté

V pondelok večer sa vo Wolverhamptone dohrali prvé štyri skupiny Grand Slam of Darts. O jediné prekvapenie sa postaral van Barneveld, ktorý zvíťazil v skupine A.

Istý postup v skupine A mal po dvoch odohratých zápasoch Raymond van Barneveld. Ten sa akoby vrátil do starých čias a poradil si ako s Chisnallom tak aj Priceom. Evetts mu v pondelok nerobil už žiadne problémy a Barney s ním nestratil ani leg. Naopak o postup si to rozdali Gerwyn Price a Dave Chisnall. Chizzy pritom viedol 4:3 a v ôsmom legu mohol rozhodnúť o svojom postupe. Opäť ale potvrdil, že nie je hráčom veľkých zápasov a Icemanovi dovolil otočku. V každom prípade obaja predviedli fantastické šípky, Price mal priemer 103,16, Chisnall 101,44 a obaja spolu hodili sedem 180.

K prekvapeniu napokon nedošlo ani v skupine B. Tam Whitlock v prvom zápase porazil Pereza, ktorý síce v skupine obsadil posledné miesto, no po celý čas hral veľmi slušné šípky. Whitlock ale aj tak musel čakať na výsledok zápasu medzi Noppertom a Suljovićom. Mensurova výhra 5:3 by totiž znamenala rozstrel medzi Suljovićom a Whitlockom na 9 šípiek. To sa ale napokon nekonalo, hoci The Gentle viedol 4:3, Noppie zápas otočil.

O niečo menej dramatické to bolo v skupine C, kde boli karty rozdané jasné. Cullen proti Ashton nedopustil prekvapenie a zvíťazil 5:3. O postup ho síce ešte mohol pripraviť Edhouse, ten by ale musel poraziť Michaela Smitha minimálne o tri legy, čo nebolo moc reálne. Bully Boy nič také nedopustil, s priemerom 102,20 stratil jediný leg a postúpil z prvého miesta, zatiaľ čo Cullen z druhého.

To v skupine D bolo všetko rozhodnuté a aj preto zápasy tejto skupiny nenasledovali bezprostredne po sebe. Večer otvorili van Duijvenbode a Adam Gawlas, ktorým už o nič nešlo. Zrejme aj preto predviedol Adam svoj najlepší výkon v skupine, keď mal priemer 97,57 a Dirka prehádzal v počte 180, ktorých hodil až 5. Jednou si dokonca upravoval zo 182 na 2, čím pobavil divákov nie len v hľadisku ale aj na internete. Ani to však Gawlasovi nestačilo a s van Duijvenbodem prehral 3:5. 

Rob Cross si to so Schindlerom v priamom súboji o postup rozdal až v poslednom zápase večera. Nemec vletel do zápasu ako veľká voda a viedol už 0:3, no o Cross sa dotiahol na rozdiel jedného legu. Šiesty leg ale ukoristil opäť Schindler, ktorý tak viedol 2:4 a mal tri legy na to aby rozhodol o svojom postupe. Hneď v ďalšom legu mal 4 šípky na víťazstvo, no ani jednu nepremenil a to ho zrejme zlomilo. V posledných dvoch legoch sa napokon ani nedostal na zatváranie a z druhého miesta skupiny teda postúpil Voltage. 


Dnes nás čakajú posledné skupinové zápasy turnaja. Ako prvá sa dohrá skupina F, kde už má istý postup Jonny Clayton. O druhé miesto budú na diaľku bojovať Jermaine Wattimena a Damon Heta, v lepšej pozícii ale nastúpi Holanďan, ktorý ako prvý vyzve Gatesa. Heta tak vo svojom zápase bude vedieť, aký výsledok potrebuje uhrať. Teoreticky ešte môže postúpiť aj Američan Gates, Wattimenu by ale musel poraziť aspoň o tri legy a zároveň dúfať v Hetovu prehru o aspoň dva legy. V hre tu je samozrejme aj 9 šípkový rozstrel, na ktorý je možností hneď niekoľko. 

Podobné je to aj v skupine G, ktorá bude nasledovať. Tam má istý postup Michael van Gerwen, ktorého v druhom zápase vyzve Ross Smith. Ešte predtým bude o postup bojovať aj Rafferty s Woodhousom. Rafferty by ale musel vyhrať aspoň 5:2 a zároveň dúfať, že van Gerwen so Smithom neprehrá ani leg. Woodhouse to teda má vo svojich rukách, keďže výhra Smitha proti van Gerwenovi sa asi moc čakať nedá, naopak on je proti Raffertymu favorit.

Nasledovať budú zápasy skupiny E, kde je mimo hry Fallon Sherrock, no postup istý nemá ešte nikto. V prvom zápase potrebuje Soutar poraziť Sherrock, keďže by ho prehra prakticky vyradila z hry. Ak by síce prehral o leg, mal by šancu v podobe prehry Aspinalla s Wrightom o štyri a viac legov, no to nie je úplne reálne. Každopádne ak vyhrá, bude výhru potrebovať aj Aspinall, v takom prípade by potom rozhodoval až rozdiel získaných a stratených legov.

Ako posledná príde na radu skupina H. V nej už o nič nepôjde Humphriesovi, ktorý bude hrať v poslednom zápase večera s Joshom Rockom. Ešte predtým sa stretnú Ryan Searle a Scott Williams. Šancu postúpiť má ešte aj aktuálne posledný Williams, musel by ale potom čakať na prehru Rocka. Aj v tomto prípade je ale možností na postup hneď niekoľko.



Post a Comment

0 Comments