Ticker

6/recent/ticker-posts

Druhé kolo skupinovej fázy Grand Slam of Darts


V nedeľu sa vo Wolverhamptone odohralo druhé kolo skupinovej fázy Grand Slam of Darts, ktoré v niektorých prípadoch rozhodlo o istých postupujúcich, alebo naopak vypadávajúcich. Na výsledky a tiež poradie v jednotlivých skupinách sa pozrieme v ďalšom priebehu článku.

V skupine A sa v súboji víťazov stretli svetová jednotka Gerwyn Price a Raymond van Barneveld. Jasným favoritom bol po prvom kole Price, Barney však akoby zažil znovuzrodenie a vo fantastickom zápase napokon zvíťazil 5:4. Holanďan si tak zaistil postup, naopak Price bude o postup bojovať v pondelok proti Chisnallovi, ktorý porazil Evettsa.


Druhá skupina B sa ešte môže poriadne zamotať. V súboji víťazov síce Noppert bez výraznejších problémov zdolal Whitlocka a rolu favorita potvrdil aj Suljović, ktorý porazil Filipínca Pereza. Postúpiť však ešte stále môže ktokoľvek. Šance Pereza sú už síce skôr len teoretické, keďže by musel poraziť Whitlocka aspoň o dva legy a zároveň dúfať, že Mensur s Noppertom prehrá aspoň o tri. Do vyraďovacej fázy stále nemusí postúpiť ani Noppert, ktorý to však má vo svojich rukách a so Suljovićom mu stačí uhrať 3 legy.


Rovnako je na tom aj skupina C. Tam to má najlepšie rozbehnuté Michael Smith, ktorý si poradil s Ashton aj Cullenom a dnes mu proti Edhousovi stačia dva legy. Teoretickú šancu má stále aj Lisa Ashton, ktorá by ale musela poraziť Cullena aspoň 5:2 a zároveň čakať na prehru Edhousa. Pri výkonoch Edhousa a Ashton sa dá ale očakávať postup Smitha s Cullenom.


V skupine D je situácia naopak jasná. Bohužiaľ pre českých i slovenských fanúšikov, s istotou z nej nepostúpi Adam Gawlas. Ten totiž podľahol ako Crossovi tak Schindlerovi a ani prípadná výhra s van Duijvenbodem ho už nezachráni. Holanďan síce už o postup prísť nemôže, no o 3,5 tisícový bonus za víťazstvo v skupine určite nebude chcieť prísť v súboji s Adamom. O postup si to v priamom súboji rozdajú Cross so Schindlerom.


V piatej skupine E sa môžeme dočkať veľkého prekvapenia. Nepostará sa oň síce Fallon Sherrock, ktorá má po dvoch jasných prehrách, v ktorých uhrala len po jednom legu takmer jasné posledné miesto. Naopak postúpiť na úkor favoritov môže Alan Soutar, ktorý v prvom zápase prekvapivo zdolal Aspinalla a na dosah mal aj výhru s Wrightom. V poslednom zápase ho teda čaká Sherrock, ani výhra proti nej by mu ale ešte výhru nezaistila.


Otvorené sú aj zostávajúce tri skupiny. V F-ku má síce postup istý Jonny Clayton, na druhom mieste ale ešte stále môže skončiť ktokoľvek z trojice Wattimena, Heta a Gates. Hneď v prvom kole sa totiž o prekvapenie postaral Wattimena, ktorý porazil Damona Hetu. Heta teda dnes musí poraziť Claytona, prípadne dúfať v Gatesovi výhru tak, aby mal z tejto trojice najlepšie skóre. 


V skupine G má istý postup Michael van Gerwen, ktorý si bez problémov poradil s Raffertym aj Woodhousom. Naopak mimo hry sa stále môže ocitnúť víťaz posledného major podujatia European Championship Ross Smith. Ten totiž pohorel hneď v prvom zápase s Woodhousom. Jeho výhra proti van Gerwenovi asi nie je úplne reálna, musí sa teda spoliehať na výhru Raffertyho a zároveň svoje lepšie skóre.


Poriadne zamotaná je aj skupina smrti H. Rolu favorita síce potvrdil Luke Humphries, ktorý si vybojoval postup po dvoch kolách, no doplniť ho môže hocikto zo zvyšnej trojice. Cool Hand Luke sa blysol najmä v druhom kole, kde Searleho porazil 5:1 s priemerom 107,04. Rock i Searle majú na konte po dva body, Scott Williams síce žiadny, no v prípade prehry Rocka s Humphriesom a jeho výhry so Searlem by to ešte s dobrým skóre mohol vytiahnuť na druhú priečku. 


















Post a Comment

0 Comments