Ticker

6/recent/ticker-posts

Sedláček a Císařová majstrami Česka!

Cez víkend sa v Dobříkově konali Majstrovstvá Českej republiky v steelových šípkach. Turnaje boli ochudobnené o účasť Adama Gawlasa a Romana Beneckého, ktorí uprednostnili PDC Development Tour, no napriek tomu boli k videniu fantastické šípky.

Piatok

V piatok sa odštartovalo turnajmi dvojíc. Do turnaja zmiešaných párov sa prihlásilo 22 dvojíc, u žien sa našlo iba 9 párov a do turnaja mužských dvojíc ich zasiahlo hneď 52.

Z titulu sa v zmiešaných pároch tešila dvojica Jitka Císařová a Jaroslav Novotný, ktori zdolali Martina Popelku s Barborou Mairichovou 4:1. Císařová s Novotným tak obhájili minuloročný titul, keď rovnako v Dobříkově porazili Votavu s Cihelkovou. Tí tentokrát obsadili tretie miesto. 


Bára Mairichová sa do finále dostala aj v ženských pároch, kde tvorila dvojicu s Annou Votavovou. Proti nim nastúpili obhajkyne minuloročného titulu Karolína Rysová s Vandou Adámkovou. Tým sa však titul napokon obhájiť nepodarilo a Votavová s Mairichovou zvíťazili 4:2.

Na záver sa konal turnaj mužských párov. Tam prekvapivý titul z minulého roku obhajovali David Záruba a Piotr Dabski, no tentokrát vypadli už v šestnásťfinále. Do semifinále sa dostala veľmi silná dvojica Filip Šebesta a Tomáš Houdek, no tam ich zastavili asi najväčší favoriti Víťa Sedlák a Alexander Mašek, ktorí zvíťazili 4:2. Druhá semifinálový zápas odohrali pomerne prekvapivé dvojice Martin Vaněk a Roman Kubíček proti Palijovi s Lánským. Z výhry 4:2 sa napokon tešila prvá menovaná dvojica. Tá napokon vo finále vzdorovala viac než slušne a finálový zápas ponúkol poriadnu drámu. Z titulu sa napokon tešili Víťa Sedlák s Alexandrom Maškom, ktorý zvíťazili najtesnejším spôsobom 4:3 s priemerom 84,13. Druhá dvojica mala priemer 83,39 a v zápase sme mohli vidieť hneď dve zavretia 14. šípkou.


Sobota

V sobotu boli na programe tradične turnaje jednotlivcov. Do ženského sa prihlásilo 20 žien. Už vo štvrťfinále na seba narazili aktuálne dve najvyššie postavené ženy českých šípiek Jitka Císařová a Karolína Rysová. Z výhry 4:3 sa napokon tešila skúsenejšia Císařová. Tá si v semifinále suverénne bez straty legu poradila aj s Cihelkovou. V druhom semifinále medzi Bělobrádkovou a Mairichovou uspela po veľkej dráme prvá menovaná. Ani tá však vo finále nedokázala vzdorovať momentálne najlepšej českej žene a Císařová po výhre 4:0 s priemerom 62,63 obhájila minuloročný titul. Vlastne nie len minuloročný, pre Jitku to totiž bola už šiesta výhra MČR v rade!



Do turnaja mužov zasiahlo 164 šípkarov. Nechýbal medzi nimi ani jeden z dvoch profesionálov Karel Sedláček. Toho nečakalo na turnaji nič jediné, keďže skalp držiteľa karty bol pre všetkých určite obrovskou motiváciou. Zlej Kája ale nenechal nič na náhodu, v osemfinále rozdrvil Jirkala 6:0 a rovnako kanára nadelil aj Kosovi vo štvrťfinále. Najvyrovnanejším zápasom štvrťfinále bol súboj medzi Mašekom a Moravčíkom, kde sa z výhry 6:3 tešil Saša. Tomáš Ledl i David Písek zvíťazili zhodne 6:1. Prvý menovaný porazil Aleša Hocka, David zase zdolal Jana Hlaváčka.

Minuloročný obhajca titulu Dalibor Šmolík vypadol hneď vo svojom prvom zápase s Jaroslavom Novotným.

Karel Sedláček potvrdil rolu favorita aj v semifinále, kde porazil Alexandra Maška 7:4. V druhom semifinálovom zápase zase zvíťazil David Písek, proti ktorému Ledl uhral ešte o leg menej ako Mašek. Finále ponúklo opäť vynikajúce šípky, no ani Písek na Sedláčka nedokázal nájsť recept. Karel potvrdil rolu favorita a vo finále zvíťazil 9:6 s priemerom 88,62. Pískov priemer skončil na čísle 82,84.

Najviac 180 hodil Karel Sedláček, o najvyššie zatvorenie 170 sa postaral iba 13 ročný Martin Vaněk!


Nedeľa

Posledný víkendový deň sa konali zároveň posledné dva turnaje. Zišlo sa 24 juniorov do 18 rokov, čo je o osem viac ako pred rokom. Titul obhajoval Matyáš Rejhon, ktorý minulý rok v Dobříkově vo finále zdolal Ondřeja Skalického. Tento rok sa obaja stretli už v semifinále a z výhry sa rovnako ako pred rokom tešil Matyáš, ktorý nestratil ani leg. Do druhého semifinále sa prebojoval trinásťročný Martin Vaněk, ktorý medzi mužmi v sobotu zavrel fantastických 170. Vaněk si v prvom kole poradil s juniorským majstrom ČR z roku 2021, Matejom Malachom 4:2 a v druhom kole zdolal Richtera bez straty legu. Jiří Pavel bol už ale v semifinále nad jeho sily a Pavel zvíťazil 4:2. Vo finále ale Matyáš Rejhon zužitkoval skúsenosti a potvrdil rolu favorita, keď Pavlovi povolil len leg a obhájil minuloročný titul juniorského majstra Česka.



Do veteránov sa prihlásilo 41 šípkarov, z toho jedna veteránka - Věra Schovánková. Hneď prvé kolo ponúklo výborný zápas medzi Danielom Zárubom a Martinom Hoffmannom, kde sa z najtesnejšej výhry 3:2 tešil druhý menovaný. Hoffmann sa následne v semifinále stretol s Petrom Roučom, kde opäť v dramatickom zápase hranom na plných 7 legov zvíťazil. Aj druhé semifinále ponúklo dramatický a dlhý súboj. 4:3 tentokrát zvíťazil Radek Šenec, ktorý si poradil so Zdeňkom Kyndlom. Finále už patrilo Martinovi Hoffmannovi, ktorý porazil radka 5:2 a stal sa veteránskym majstrom Česka v roku 2023!






Post a Comment

0 Comments