Ticker

6/recent/ticker-posts

Gerwyn Price zvíťazil na druhom podujatí European Tour v rade!

 

V nedeľu vyvrcholil v nemeckej Riese už v poradí stý turnaj European Tour. Druhý titul v rade v tejto sezóne vybojoval Gerwyn Price, ktorý si vo fantastickom finále poradil s Michaelom van Gerwenom 8:4.

Welšan predvádzal fantastické šípky po celý víkend, v treťom kole dokonca zaznamenal najvyšší priemer turnaja - 106,69, hoci s De Deckerom vyhral napokon najtesnejším rozdielom. Výborne v treťom kole zahral aj štvrtkový víťaz kola Premier League, Jonny Clayton, ktorý s priemerom 104,28 vyradil Chisnalla. Z domácich sa ďalej dostal už iba Martin Schindler. Ten si poradil s Aspinallom, no Springer nestačil na Hetu.

Najhorší priemer zaznamenal Price vo štvrťfinále proti Crossovi (96,68), ktorého zdolal 6:4. Tam sa blysol najmä Schindler, keď vyradil Claytona s priemerom 102,07. Naopak sklamal Peter Wright. Tomu v Riese herne vyšiel iba prvý zápas, no od van Gerwena si s priemerom 85,10 odniesol kanára.

Price následne  v semifinále nedal žiadnu šancu Dirkovi van Duijvenbodemu, kde mal priemer 106,66 a stratil iba dva legy. Holanďan van Gerwen zase zdolal Schindlera 7:4.

Finále ponúklo fantastické šípky na tej absolútne navyššej úrovni. Iceman do neho vletel ako veľká voda a viedol už 6:1, no Mighty Mike ešte dokázal znížiť na 4:7. To bol ale jeho posledný výherný leg a Price nakoniec s priemerom 105,64 zaknihoval výhru 8:4. Rozhodlo najmä zatváranie, kde mal Welšan úspešnosť 42%, zatiaľ čo van Gerwen iba 19%.

Price v pozápasovom rozhovore povedal, že sa cíti "napol Nemec", keďže ho na turnajoch v Nemecku podporuje veľké množstvo fanúšikov.

Budúci týždeň sa môžeme tešiť na tradičnú veľkonočnú European Tour, ktorá začína až v sobotu a finále sa tak dočkáme v pondelok. V Mníchove to ale bohužiaľ bude opäť bez českých zástupcov. Sedláček s Gawlasom neuspeli v kvalifikácii držiteľov kariet a vo východoeurópskej bol najlepším Poliak Kanik. 

Post a Comment

0 Comments