Ticker

6/recent/ticker-posts

Beau Greaves pokračuje v dominancii na Women's series



Cez víkend pokračovala poslednými štyrmi turnajmi aj Women's series. Zatiaľ čo pre Lisu Ashton už o veľa nešlo, nakoľko mala istotu kvalifikácie na majstrovstvá sveta, tvrdý boj čakal na Fallon Sherrock a Beau Greaves. Práve od nich dvoch sa očakával najväčší súboj o druhé miesto, zaručujúce účasť v Ally Pally.

Beau Greaves pokračuje v dominancii na Women's series

V sobotu sa konali predposledné dva turnaje ženskej série organizácie PDC. Istý titul v rebríčku už mala Lisa Ashton, ktorá si tak s predstihom zabezpečila účasť na Grand Slam of Darts ale aj majstrovstvách sveta. Naopak o druhé miesto ešte mali bojovať Fallon Sherrock, Beau Greaves, Lorraine Winstanley a prípadne aj Aileen de Graaf. Ženských turnajov sa zúčastnila aj Češky Barbora Hospodářská a Helena Rubeš.

Hneď na prvom turnaji prišiel tvrdý pád pre Fallon Sherrock, ktorá vypadla hneď v druhom kole s Japonkou Mikuru Suzuki. Rovnako skoro vypadla aj Lisa Ashton, ktorá nestačila na Winstanley. Los pre Češký nebol moc priaznivý, stretli sa totiž hneď v prvom kole, kde zvíťazila skúsenejšia Hospodářská. V osemfinále vypadla Barbora Hospodářská s veľmi skúsenou a kvalitnou Aileen de Graaf. 

Z piateho víťazstva v rade sa napokon tešila mladučká Beau Greaves, ktorá opäť potvrdila svoje superkvality a fakt, že by sa nestratila ani medzi mužmi. Vo finále si poradila s Mikuru Suzuki a výrazne sa tak dotiahla na druhé miesto.

Na druhom sobotnom turnaji sa nedarilo Hospodářskej, ktorá vypadla hneď v prvom kole s Grace Ferridge, rovnako skoro skončila aj Rubeš. Naopak v turnaji sa najviac darilo štyrom najlepším ženám z rebríčku, ktoré sa stretli v semifinále. Greaves si poradila s Winstanley, Ashton zase zdolal Fallon Sherrock. Greaves napokon nenašla premožiteľku ani vo svojom šiestom finále, keď skúsenú Ashton zdolala 5:4. Priam neskutočná dominancia stále iba 18 ročnej šípkarky.

Pred poslednými dvomi turnajmi bolo teda poradie v rebríčku nasledovné:

1. Lisa Ashton - 9 500 libier
2. Fallon Sherrock - 6 250 libier
3. Beau Greaves - 6 000 libier
4. Lorraine Winstanley - 4 800 libier
5. Aileen de Graaf - 4 450 libier
-------------------------------------------------------
54. Barbora Hospodářská - 300 libier

Odmeny na PDC Women's Series 2022:

Víťazka - 1 000 libier
Porazená finalistka - 600 libier
Semifinále - 400 libier
Štvrťfinále - 250 libier
Osemfinále - 100 libier
Šestnásťfinále - 50 libier

Pri súčasných výškach odmien teda bolo jasné, že šance Winstanley a de Graaf na majstrovstvá sveta sú skôr teoretické. Naopak pri súčasnej forme bola najväčšou favoritkou na doplnenie Ashton Beau Greaves.

Post a Comment

0 Comments