Ticker

6/recent/ticker-posts

Greaves vypálila Sherrock rybník a zahrá si na majstrovstvách sveta

 


V nedeľu sa dohrala aj PDC Women's Series, ktorá poslednými dvomi turnajmi rozhodla o tom, kto bude nežné pohlavie reprezentovať na majstrovstvách sveta v Ally Pally. Očakával sa súboj medzi Fallon Sherrock a Beau Greaves, do ktorého v miernej výhode vstupovala prvá menovaná.

Greaves vypálila Sherrock rybník a zahrá si na majstrovstvách sveta

Pred poslednými dvomi turnajmi bolo takmer isté, že si to o druhé postupové miesto na majstrovstvá sveta rozdajú Fallon Sherrock a Beau Greaves. Prakticky o všetkom sa mohlo rozhodnúť hneď na prvom nedeľnom turnaji. Obe sa totiž stretli v jeho finále, kde bola napokon úspešnejšia podľa očakávaní Beau Greaves. Pre televíznych fanúšikov šípiek to možno bolo prekvapivé, no treba otvorene uznať, že Greaves je aktuálne suverénne najlepšia žena na svete a asi ako jediná má šancu dlhodobo konkurovať aj mužom a získať profesionálnu kartu. 

Sherrock vo finále porazila 5:3, pričom stále iba 18 ročná šípkarka zaznamenala neuveriteľný priemer 107,86! Ten tlak bol pritom obrovský, Greaves totiž vedela, že v prípade prehry do Ally Pally poputuje práve tamojšia kráľovná Fallon Sherrock. Siedmy titul v rade ale na druhé miesto o 150 libier posunul Greaves.

Na poslednom turnaji Sherrock moc neprial los, keď už v osemfinále nerazila na fantasticky hrajúcu dvojnásobnú majsterku už zaniknutej organizácie BDO Mikuru Suzuki. Z víťazstva sa tešila Japonka a keďže Greaves postúpila ďalej, bolo o postupujúcich rozhodnuté. 

Ani to ale Beau nezastavilo, dokráčala do ôsmeho finále v rade, kde si sily zmerala práve s Mikuru Suzuki. Tá zahrala výrazne horšie ako proti Sherrock, no Greaves potvrdila dominanciu a medzi ženami zvíťazila na ôsmom z ôsmich turnajov, ktorých sa zúčastnila.

Objektívne treba uznať, že si postup do Ally Pally zaslúžila. Pre Sherrock môže byť toto sklamanie naopak motiváciou a my veríme, že ženské šípky táto obrovská konkurencia výrazne posunie. 

Čo sa týka českých šípkariek, tie tak úspešné neboli. Na oboch turnajov v nedeľu vypadli hneď vo svojich prvých zápasoch a nepripísali si tak ani libru.

Post a Comment

0 Comments