Ticker

6/recent/ticker-posts

Sedlák zvíťazil trikrát, no čaká ho skupina C

V stredu boli na programe posledné zápasy A skupiny MODUS Super Series. Sedlák zažil svoj najlepší deň a zvíťazil v troch zápasoch, no na postup do skupiny B to nestačilo. Vo štvrtok a v piatok ho tak uvidíme v Céčku.

Na úvod čakal na Víťu majster sveta organizácie WDF, Neil Duff. Tomu patrilo v tabuľke posledné miesto s dvomi výhrami. Obe ale vybojoval práve proti Sedlákovi. A Severný Ír zvíťazil aj do tretice, hoci Víťu ešte v predposlednom legu zachránilo fantastické zavretie 117, v poslednom legu minul jednu šípku na zavretie 102 a Duff zavrel prvou šípkou. 

(84,94) Vítězslav Sedlák 3:4 Neil Duff (82,46)

Chris Gilliland 2:4 Dan Read
Lukas Wenig 1:4 John Henderson

V druhom zápase ale Sedlák nastupoval proti Gillilandovi, ktorého v pondelok aj v utorok zdolal. A stalo sa tak aj v stredu, tentokrát dokonca najjasnejším spôsobom, keď nestratil ani leg. Výrazne mu k tomu pomohlo aj päť minutých šípiek Gillilanda na double.

(84,68) Vítězslav Sedlák 4:0 Chris Gilliland (78,96)

Dan Read 4:3 Lukas Wenig
John Henderson 4:2 Neil Duff

Proti Readovi mal rovnako ako proti Duffovi negatívnu bilanciu dvoch prehier. Readovi ale tentokrát zápas nevyšiel podľa predstáv a na zatváraní mal úspešnosť 25%. Naopak Sedlák 44% a blysol sa ďalším vysokým zavretím 110. Aj vďaka tomu Reada po prvýkrát zdolal a zaknihoval druhú výhru dňa. 

(88,10) Vítězslav Sedlák 4:2 Dan Read (87,52)

Lukas Wenig 4:3 Neil Duff
Chris Gilliland 0:4 John Henderson

S Nemcom Wenigom to bolo po prvých dňoch medzi nimi nerozhodne. Nemec sa ale rovnako ako v pondelok vytrápil na doubloch, kde mal úspešnosť iba 22%. Český reprezentant to opäť využil a pripísal si už tretiu výhru v rade, čím zlepšil svoje denné maximum a udržal šance na postup do skupiny B, z ktorej by mal byť postup do finálového dňa o niečo ľahší.

(87,35) Vítězslav Sedlák 4:2 Lukas Wenig (93,32)

John Henderson 0:4 Dan Read
Neil Duff 4:2 Chris Gilliland

Pred posledným zápasom Víťa vedel, že potrebuje zvíťaziť a zároveň musí Dan Read prehrať s Duffom. V opačnom prípade už mal isté tretie miesto. Naopak Highlander už mal isté prvé miesto a priamy postup do finálového dňa. Škót minul v piatom legu niekoľko šípiek na výhru, no v druhom Sedláka breakol naspäť a rozhodol o jeho konečnom štvrtom mieste.

(81,12) Vítězslav Sedlák 2:4 John Henderson (86,20)

Chris Gilliland 1:4 Lukas Wenig
Dan Read 3:4 Neil Duff

Český reprezentant dnes odohral svoj najlepší deň v sérii, keď získal tri víťazstvá a napokon ešte mohol zabojovať o postup do skupiny B. To sa mu síce nepodarilo, no aj tak obsadil slušné štvrté miesto vo veľmi vyrovnanej skupine. 

Znamená to, že ho čaká minimálne ďalších desať zápasov v skupine C, kde sa opäť stretne s Neilom Duffom a Chrisom Gillilandom. Doplnia ich Reece Colley, Darren Johnson a Martyn Turner. Hrať sa bude vo štvrtok a piatok, opäť každý deň každý s každým so štartom prvých zápasov o 9:30. Tentokrát ale budú podmienky ťažšie a do sobotného finále postúpia len najlepší dvaja.

Konečná tabuľka skupiny A





Post a Comment

0 Comments