Ticker

6/recent/ticker-posts

Sedláček sa kvalifikoval na Czech Darts Open! V Prahe uvidíme minimálne 5 Čechov.

 


V utorok sa v nemeckom Hildesheime konala kvalifikácie na PDC European Tour číslo sedem a osem. Súčasťou tej prvej boli obaja českí reprezentanti Adam Gawlas i Karel Sedláček. Do tej druhej už zasiahol iba Karel, nakoľko išlo o turnaj v Prahe, kde má Adam istú účasť.

Kvalifikácia na European Tour 7

Ako prvá bola na programe kvalifikácia na Belgian Darts Open, ktorá sa vo Wieze bude hrať od 5. do 7. mája. Adam Gawlas v prvom zápase narazil na desiateho nasadeného Callana Rydza, s ktorým síce viedol 4:3, no posledné tri legy získala svetová 24. Prijateľný los mal aj Karel Sedláček, ktorý nastúpil proti Owenovi Roelofsovi. Holanďan ale odohral vynikajúci zápas a s priemerom tesne pod 98 moc šancí Karlovi nedal. 

L96

(90,95) Karel Sedláček 2:6 Owen Roelofs (97,89)

(85,54) Adam Gawlas 4:6 Callan Rydz (90,97)


Do Belgicka sa kvalifikovali:
Krzysztof Ratajski, Bradley Brooks, Jose de Sousa, Jeff Smith, Cameron Menzies, Daryl Gurney, Ricky Evans, Jermaine Wattimena, Ross Smith, Gary Anderson, Robert Owen, Dylan Slevin, Graham Usher, Richard Veenstra, James Wade, Keane Barry, Ian White, Damian Mol, Callan Rydz, Raymond van Barneveld, Chris Dobey, Matt Campbell, Martijn Kleermaker, Ted Evetts



Kvalifikácia na European Tour 8

Druhá sa hrala kvalifikácia na Czech Darts Open, ktorá sa bude v pražských Letňanoch hrať od 12. do 14. mája. Istú účasť mal Adam Gawlas a tiež Filip Šebesta, vďaka novším prize money v rebríčku Pro Tour. Karla tak čakala k predstaveniu pred domácimi divákmi pomerne ťažká cesta.

Cesta ale nezačala vôbec príjemne a Zlej Kája musel nastúpiť hneď do prvého kola, kde boli iba štyri zápasy. Sedláček si ale s Woodhousom poradil. V druhom kole zahral Karel o niečo lepšie, trikrát zavrel v piatom kole a Škót Menzies takmer nevzdoroval, keď sa na zatváranie dostal len v troch legoch, no ani jeden nezískal. Ako posledný sa mu do cesty postavil Steve Lennon a hoci Karel v zápase trikrát viedol, v závere z toho bola poriadna dráma. Ír viedol 5:4 a v oboch posledných legoch minul šípky na víťazstvo. Najmä posledný leg priniesol infartkové stavy, keď Karel zatvoril až 23. šípkou. To si ale história pamätať nebude a Karel sa tak opäť po roku v Prahe predstaví.

Obrovským pozitívom je fakt, že sa v Prahe ukážu minimálne piati Česi. Okrem spomínanej dvojice to teda bude Sedláček a minimálne dvaja domáci kvalifikanti. Domáca kvalifikácia sa ale hrá deň pred samotným turnajom, čo otvára možnosť rozšíriť miestenky v prípade nejakého odhlásenia. Minulý rok sa tak kvalifikácia hrala až o štyri miesta namiesto dvoch.

Okrem toho v kvalifikácii uspeli tiež také mená ako van den Bergh, Anderson, de Sousa, Bunting či Ross Smith. Už piatkový program v Prahe tak bude fantastický. Mimochodom, viete o tom, že Czech Darts Open sa pred rokom postarala o rekord v rámci piatkovej návštevnosti European Tour?

L192

(84,10) Karel Sedláček 6:3 Luke Woodhouse (83,38)

L96

(89,29) Karel Sedláček 6:0 Cameron Menzies (75,56)

L48

(93,86) Karel Sedláček 6:5 Steve Lennon (90,15)

Na Czech Darts Open sa kvalifikovali:

Darius Labanauskas, Kim Huybrechts, Jose de Sousa, Martin Lukeman, Dimitri van den Bergh, Steve Beaton, Stephen Bunting, Martijn Kleermaker, Bradley Brooks, Dylan Slevin, Ross Smith, Matt Campbell, Madars Razma, Gary Anderson, Brendan Dolan, Ian White, Mario Vandenbogaerde, Jamie Hughes, Richard Veenstra, Mike De Decker, Geert Nentjes, Vincent van der Voort, Jeffrey Sparidaans, Karel Sedláček

Post a Comment

0 Comments