Ticker

6/recent/ticker-posts

Gerwyn Price s prvým titulom v roku 2023

 

Cez víkend sa v Leverkusene konalo druhé podujatie European Tour - European Darts Open. Z titulu sa napokon tešila svetová štvorka Gerwyn Price. Ten sa fantastickými výkonmi prezentoval najmä v druhom, treťom a štvrtom kole.

V druhom kole si s priemerom tesne nad 109 poradil s Poliakom Ratajskim, ktorého ale zdolal po obrovskej dráme 6:5. Fantastické priemery v tomto kole zaknihovali aj Michael van Gerwen (108,22), ktorý v holandskom derby zdolal Raymonda van Barnevelda 6:4, Dimitri van den Bergh (104,46), ktorý vyradil Jamesa Wadea, Rob Cross (105,3), ktorý nedal šancu Joycemu či Dirk van Duijvenbode (104,16).

Naopak z nasadených sklamali Joe Cullen či najmä domáci Martin Schindler, ktorý dostal od O'Connora kanára. Česť domácich tak zachraňoval Richard Pietreczko, ktorý v najtesnejšom zápase zdolal svetovú dvojku Petra Wrighta.

Cross a Price pokračovali v nadľudských výkonoch aj v treťom kole, kde Angličan stratil jediný leg proti O'Connorovi, keď zaknihoval priemer 110,18 a Price dokonca ešte s o tri desatiny vyšším priemerom zdolal úradujúceho majstra sveta Michaela Smitha.

Vo štvrťfinále v malom finále zdolal van Gerwena 6:4, keď mal opäť priemer vysoko nad 100 - 106,28. Cestu mu neprekazil ani ďalší Holanďan v semifinále, kde si poradil s Noppertom a napokon na neho recept nedokázal nájsť ani tretí zástupca krajiny tulipánov. Dirka van Duijvenbodeho zdolal vo finále najtesnejším rozdielom, hoci Dirk minul hneď tri šípky na víťazstvo.


Post a Comment

0 Comments