Ticker

6/recent/ticker-posts

Šmolík a Sedláček si zahrajú na Czech Darts Open aj v sobotu!

V piatok odštartovala v Prahe Gambrinus Czech Darts Open aj s piatimi českými šípkarmi. Do druhého kola sa ale podarilo dostať iba dvom - Daliborovi Šmolíkovi a Karlovi Sedláčkovi.

Ako prvý z českých reprezentantov do hry zasiahol David Písek. David začal fantasticky a aj vďaka mohutnej podpore publika viedol už 4:1, no záver je vždy ten najťažší. Nentjes zrovnal na 4:4 a hoci Písek opäť viedol 5:4, v predposlednom legu pri zostatku 72 hádzal na D20 a minul výseč. V druhom kole potom dokonca prehodil cez 20 a D20 a Nentjes dokázal zrovnať. V poslednom legu si potom Holanďan udržal podanie a postúpil do druhého kola. Obrovská škoda.

Zhruba o hodinu neskôr nastúpil na svoj zápas Filip Šebesta, ktorý nastúpil proti najmladšiemu účastníkovi Czech Darts Open - Dylanovi Slevinovi. Mladému Írovi ale očividne české publikum vôbec neprekážalo a bez väčších problémov cez reprezentanta Brna prešiel do druhého kola. Filip ale určite nesklamal, opäť nabral ďalšie skúsenosti a s priemerom 83,50 uhral tri legy.

Najväčším outsiderom prvého kola bol podľa stávkových kancelárií Dalibor Šmolík. Ten ale pred týždňom v Belgicku nabral cenné skúsenosti a bookmakerom vypálil rybník. Proti Veenstrovi síce prehrával 1:3, no hral priam profesorsky a vyhral štyri legy v rade. Holanďan potom zápas ešte zdramatizoval, keď znížil na 5:4, no bývalý majster Česka v poslednom legu zavrel 100 a ako prvý postúpil do druhého kola! Tam vyzve v sobotu o 13:30 Josha Rocka. Šmolík predviedol zároveň najlepší český výkon dňa, mal priemer 91,22, k čomu prispelo hlavne fantastické zatváranie 85,71%, keď minul jedinú šípku!

Vo večernej session vyšiel ako prvý z Čechov na pódium Adam Gawlas. Do zápasu vletel ako veľká voda a zdalo sa, že sú problémy z posledných týždňov zažehnané, no opak bol pravdou. Lotyšovi Razmovi naopak navyše očividne vyhovoval bučanie divákov. Z úvodu bol zápas vyrovnaný až do stavu 3:3, no zvyšné tri legy už patrili Razmovi, ktorý zvíťazil 6:3. U Adama rozhodlo hlavne horšie zatváranie, kde mal úspešnosť iba 23%.

Posledné české predstavenie patrilo rovnako ako pred rokom Karlovi Sedláčkovi. Toho čakal nepríjemný Holanďan Jeffrey Sparidaans a zápas to bol poriadne dramatický. Legy sa neustále prelievali zo strany na stranu a nikto v zápase neviedol o viac ako jeden leg, ktorý bol vždy ihneď dorovnaný. Do rozhodujúceho legu začínal s výhodou Holanďan, no tlak bol obrovský a Zlej Kája zužitkoval podporu domáceho publika. Po druhýkrát v zápase Sparidaansa breakol a stal sa druhým Čechom v sobotňajšom programe na Letňanoch. Karel Sedláček v druhom kole vyzve Joa Cullena.

Výsledky 1. kola

Poobedná session
Martin Lukeman 6-2 Patrik Kovacs
Stefan Bellmont 6-4 Rowby-John Rodriguez
Geert Nentjes 6-5 David Pisek
Mario Vandenbogaerde 6-5 Matt Campbell
Dylan Slevin 6-3 Filip Sebesta
Dalibor Smolik 6-4 Richard Veenstra
Brendan Dolan 6-4 Jelle Klaasen
Mike De Decker 6-4 Ian White

Večerná session
Jose de Sousa 6-4 Bradley Brooks
Vincent van der Voort 6-1 Jamie Hughes
Ross Smith 6-3 Jani Laurila
Steve Beaton 6-4 Darius Labanauskas
Madars Razma 6-3 Adam Gawlas
Kim Huybrechts 6-1 Callan Rydz
Karel Sedlacek 6-5 Jeffrey Sparidaans
Martijn Kleermaker 6-3 Stephen Bunting

Post a Comment

0 Comments