Ticker

6/recent/ticker-posts

Dnes štartuje Gambrinus Czech Darts Open!

Najväčší šípkarský sviatok v Českej republike je tu! V Prahe dnes odštartuje jediné podujatie PDC v našich končinách a chýbať nebudú ani zvučné mená.

Na Letňanoch nebudú chýbať ani piati Česi. Priamu miestenku si zabezpečili Adam Gawlas a Filip Šebesta, ktorých doplnil Karel Sedláček. Zlej Kája zvládol kvalifikáciu držiteľov kariet a v Prahe tak nebude chýbať ani po tretí krát. V národnej kvalifikácii uspeli DOPLNIT

Celkovo pôjde už o tretí turnaj European Tour v Prahe. Premiérová edícia sa konala v roku 2019 na výstavišti v Letňanoch, no nasledovali dva roky pandémie, počas ktorých sa European Tour takmer vôbec nehrala. Minulý rok sa ale PDC do Prahy vrátila a turnaj zaplnil halu Královku. Tá podmienkami ale tento rok nevyhovovala a čaká nás tak návrat na výstavište. 

Čo sa týka losu, ten bol k českým šípkarom pomerne priaznivý. V poobednej session sa predstavia obaja domáci kvalifikanti Alexander Mašek, David Písek a Filip Šebesta. Pre toho to bude už štvrtá účasť na European Tour, tretia v tomto roku. Premiéru si odbil minulý rok v Prahe, kde ale s Chisnallom neuhral ani leg. Tento rok prehral dvakrát 3:6, najskôr v Kieli s Keeganom Brownom a následne v Leverkusene s legendou Raymondom van Barneveldom. Tentokrát ho čaká nádejný mladík Dylan Slevin z Írska, ktorý na začiatku tohto roku získal profesionálnu kartu, no medzi profíkmi sa mu až tak nedarí. Filip sa so Slevinom stretne približne o 15. hodine.

David Písek by sa mal pri svojej premiére predstaviť už v treťom zápase poobednej session, teda približne o druhej. Čakať na neho bude holandský mladík Geert Nentjes, ktorý nezažíva úplne ideálnu sezónu a s podporou domácich fanúšikov by tak Písek mohol postúpiť do druhého kola. Nentjes sa v Prahe predstavil aj pred rokom, keď v prvom kole vypadol s krajanom van der Voortom a zahral priemer tesne nad 81, čo je určite aj v Davidových silách.

Hneď po zápase Filipa Šebestu sa na radu dostane aj tretí český reprezentant. Približne o 15:30 na pódium European Tour po druhýkrát vystúpi aj Dalibor Šmolík, bývalý majster Českej republiky. Nečaká ho ale nič jednoduché a Dalibor vyzve Richarda Veenstru, ktorý tento rok získal profesionálnu kartu a nemá úplne zlý vstup do PDC. Dvojnásobný semifinalista majstrovstiev sveta WDF a aktuálne 90. najlepší šípkar v PDC bude favoritom, no českí fanúšikovia sú najlepší na svete a to môže hrať Šmolíkovi výrazne do kariet. Dalibor sa minulý týždeň nezľakol ani väčšieho mena v podobe Dobeyho, s ktorým uhral tri legy. 

Okrem českých šípkarov budú lákadlom poobednej session určite posledné dva zápasy, v ktorých sa predstavia Jelle Klaasen proti Brendanovi Dolanovi a Mike De Decker proti Ianovi Whiteovi.

Obaja českí profesionáli Karel Sedláček a Adam Gawlas sa predstavia na Letňanoch až vo večernej session. Aktuálne lepšie postavený Adam Gawlas vyzve v piatom zápase večera Lotyša Madarsa Razmu, s ktorým sa na okruhu ešte nestretol. Adam hral minulý rok pred domácim publikom výborne a dokázal postúpiť až do štvrťfinále, keď porazil aj Hetu či Searleho! Predpokladaný čas zápasu je 21:00.

Karel Sedláček vyrazí na svoju púť až v predposlednom zápase večera, kde narazí na Holanďana Jeffreyho Sparidaansa. Ten rovnako ako Zlej Kája získal kartu na začiatku tohoto roku a uspel v kvalifikácii jej držiteľov. V rebríčku je na tom o niečo lepšie ako český reprezentant, no rozdiel je minimálny. 

Večer nebudú chýbať ďalšie známe mená ako napríklad Vincent van der Voort, Steve Beaton, Stephen Bunting či minuloročný víťaz European Championship Ross Smith a portugalský šípkar José de Sousa, ktorý zvíťazil v roku 2020 na Grand Slam of Darts!

Piatkový program

Poobedná session
Martin Lukeman v Patrik Kovacs
Stefan Bellmont v Rowby-John Rodriguez
Geert Nentjes v David Písek
Mario Vandenbogaerde v Matt Campbell
Dylan Slevin v Filip Šebesta
Richard Veenstra v Dalibor Šmolík
Jelle Klaasen v Brendan Dolan
Ian White v Mike De Decker

Večerná session
Jose De Sousa v Bradley Brooks
Jamie Hughes v Vincent van der Voort
Ross Smith v Jani Laurila
Steve Beaton v Darius Labanauskas
Adam Gawlas v Madars Razma
Kim Huybrechts v Callan Rydz
Karel Sedláček v Jeffrey Sparidaans
Martijn Kleermaker v Stephen Bunting

Post a Comment

0 Comments