Ticker

6/recent/ticker-posts

Fantastický Kája Zlej postúpil do tretieho kola!

V sobotu sa do druhého kola Gambrinus Czech Darts Open zapojili dvaja český šípkari - Dalibor Šmolík a Karel Sedláček. Fantastický Kája Zlej porazil Joa Cullena a postúpil do tretieho kola!

Dalibor Šmolík nastúpil na svoj tretí zápas na European Tour, prvý v druhom kole hneď o 13:30 proti Joshovi Rockovi. Bývalý majster Českej republiky sa ale zvučného mena vôbec nezľakol a dokonca viedol 2:1. Mladý reprezentant Severného Írska ale potom prepol na vyššie obrátky a prekvapenie nedopustil. Šmolík ale napriek prehre 3:6 v žiadnom prípade nesklamal, naopak v oboch zápasoch predviedol vynikajúce šípky a dokázal, že môže pomýšľať aj na miesto medzi profesionálmi. Rock mal priemer 97,27, Šmolík 89,11. 

Ikonickým nástupom sa opäť blysol Damon Heta, ktorý nastúpil v hokejovom drese Česka a na pódium si zobral aj hokejku. Pred Dylanom Slevinom potom pomyselne zhodil rukavice a vyzval ho na bitku. "Tú" napokon vyhral 6:2. 

O vynikajúce výkony v poobednej session sa postarali aj Dave Chisnall, ktorý porazil Nentjesa 6:2 s priemerom 100,56 a Kim Huybrechts. Belgičan zdolal nasadeného Schindlera 6:3 s priemerom 100,29. Najväčší zážitok však divákom ponúkol Nathan Aspinall, ktorý mal priemer 103,65 a porazil Lukemana 6:4.

Večerná session začala hneď z ostra fantastickým súbojom Dannyho Nopperta a Josého de Sousu. Noppert napokon vyhral 6:4 s priemerom 101,51. Veľmi slušne zahral aj Rob Cross, ktorý porazil Lotyša Razmu s priemerom tesne pod 100 a podobne zahral aj Michael van Gerwen.

Vrcholom večera ale bol pre českých fanúšikov zápas Karla Sedláčka s Joeom Cullenom. Kája bol opäť Zlej, hneď v druhom legu zavrel 121 a viedol dokonca už 5:1! Rockstar ale zapol na vyššie obrátky a znížil dokonca na 4:5, pričom jeho priemer atakoval takmer 104. V desiatom legu dokonca minul Bull na zavretie 170, keď trafil iba 25 a Sedláček druhou šípkou zavrel D20 a zvíťazil 6:4! Hala na Letňanoch takmer vybuchla od radosti a Kája si celú chvíľku náležite a úplne zaslúžene vychutnal. V nedeľu ho v treťom kole čaká Rob Cross hneď o 13. hodine. Bývalému účastníkovi Premier League nestačil na výhru ani priemer 103,53 a šesť 180. Karel síce nehodil ani jedno maximum, ale fantasticky zatváral (50%) a aj vďaka tomu skončil s priemerom 97,42.

Výsledky 2. kola

Poobedná session


Andrew Gilding 6-2 Vincent van der Voort
Josh Rock 6-3 Dalibor Šmolík
Damon Heta 6-2 Dylan Slevin
Ryan Searle 6-4 Steve Beaton
Dave Chisnall 6-2 Geert Nentjes
Kim Huybrechts 6-3 Martin Schindler
Dirk van Duijvenbode 6-5 Mario Vandenbogaerde
Nathan Aspinall 6-4 Martin Lukeman

Večerná session


Danny Noppert 6-4 Jose de Sousa
Rob Cross 6-3 Madars Razma
Peter Wright 6-5 Brendan Dolan
Michael van Gerwen 6-4 Mike De Decker
Karel Sedláček 6-4 Joe Cullen
Luke Humphries 6-4 Ross Smith
Jonny Clayton 6-1 Martijn Kleermaker
Dimitri Van den Bergh 6-2 Stefan Bellmont


Nedeľa - Program

Poobedná session


Karel Sedláček - Rob Cross

Michael van Gerwen - Josh Rock

Nathan Aspinall - Ryan Searle

Dave Chisnall - Andrew Gilding

Dirk van Duijvenbode - Jonny Clayton

Damon Heta - Kim Huybrechts

Danny Noppert - Peter Wright

Luke Humphries - Dimitri van den Bergh


Post a Comment

0 Comments